tiistai 22. marraskuuta 2011

Kenellekähän näyttäisi

Sarjassamme "älä mene lääkäriin" pitäisi taas varmaan mennä jonnekin muualle kyselemään vaivan laatua, ehkä ennustajalle. Uskomatonta, mutta eilen illalla yhtäkkiä tuntui keskellä jalkapohjaani kauhean kipeältä. Jalan alle on ilmestynyt salakavalasti sormenpään kokoinen mokkula, joka on valtavan kipeä. Ei sinne oikein näekään, millainen se tarkalleen on. Minulla katkeilevat usein verisuonet käsistä ja jaloista, mutta tämä on erilainen.

En nyt ainakaan ensimmäiseksi lähde lääkäriin. Samanlainen mokkula oli minulla pari vuotta sitten. Parin viikon kuluttua menin työterveyslääkärille, kun oli muutakin asiaa. Mutta lääkäri sanoi ei tietävänsä, mistä moinen johtuu. Laittoi lähetteen kaupunkiin kirurgiselle osastolle. Sieltä tuli kirje, että olen jonossa, ja mikäli vaiva on jossain vaiheessa hävinnyt ennen kuin ehdin vastaanotolle, on ilmoitettava ja peruttava jonotuspaikka. Kuukauden jonotuksen kuluttua oli luonto hoitanut asian itse ja ongelma ratkennut itsestään, joten olin ihan tyytyväinen.

Nyt kun vain tietäisi taas diagnoosin tällekin vaivalle, voisi lääkärikirjasta avata oikeasta kohdasta ja alkaa oikeisiin toimenpiteisiin. Onko kenties syöpä, kasvain, kuppa, veritulppa, vai olisiko sittenkin niin hienon kuuloinen tauti kuin ruusu. Mitähän muita tauteja niitä olikaan. Ei ole lääkärikirjassa sellaista oireisiin viittaavaa hakusanaa kuin "klumppu jalan alla".

********
Kun oma kamera on vieläkin korjattavana, täytyy tyytyä edelleenkin kaverin ottamiin kuviin. Kuvassa ei ole kukkia vaan lintujen nokkimia ruusunmarjoja.

7 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Voisit soittaa Kelan lääkäreille, hehän pystyvät tekemään diagnoosin potilasta näkemättä. Näin kerrotaan, ei ole kokemusta itsellä.

Jael kirjoitti...

Toivottavasti saat hoitoa tuolle;tsemppejä.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitsulla korvat koristeena. Soitin eilen terkkariin ja pyysin saada ajan lekurille, joka mahdollisesti vaihtaisi verenpaine lääkkeeni sopivampaan. Silloin kun mulle kesällä määrättiin eka kertaa ko lääke, tohtori muistutti, että jos tulee tiettyjä sivuvaikutuksia, tulee kokeilla toista lääkettä. Tänään toinen hoitsu soitti ja kertoi minun pyrkivän diabeteshoitajalle ja voisinko tulla huomenna. Sai siinä oikoa oikeinkin tiukasti asiaa, ylihuomenissa on kuulemma uuden lääkkeen resepti apteekissa. Huom, lääkäriä näkemättä. Jotta silleen...Viismummoista

Aila kirjoitti...

...ajattelin tuosta kamerasta, että aioitko kenties ottaa kuvan jalanpohjasta. Silloin ei tarvitsisi tehdä diagnoosia näkemättä...
Minulla ei ole kokemusta eikä käsityksiä klumpusta jalan alla. Muistin vain tätini, jolla oli luupiikki. Mutta se eka kerta tuskin ainakaan oli luupiikki, kun itsekseen häipyi. (Ei kai luu sillain katoa?)
Mutta jos äityy kipeäksi niin ettei kävelemään pysty, niin pakkohan sitä on lääkärille käydä näyttämässä. Tai siellä kuppilassa.

kaisa jouppi kirjoitti...

Kyllä nyt kannattaa mennä heti lääkäriin!!!
Hopi, hopi.
Lääkärit on sitä varten, että kun jostain vaimaltaa, niin niitten luo mennään.
(Puhun vaan sellaista asiaa, jota minulle on viime aikoina toitotettu.
Olen näin tehnytkin ja apua on tullut).

Liisa kirjoitti...

Kaikenlaisia ihmeellisiä kremppoja sitä ajan kanssa ilmaantuu. Kannattaa kysyä asiantuntijoilta, vaikka aiemmin olisi itsestään parantunutkin. Aina ei edes tarvitse mennä paikalle. Olen lähettänyt digikuvia ihojutuista ja sitten on kutsuttu hoitoon, jos on ollut aihetta. On ollut.

Kirlah kirjoitti...

Hei kaikille!
Pitänee sonnustautua asiantuntijoiden luo, mikäli ei itsestään parane. Sitä vain ei millään viitsisi nähdä sellaista vaivaa.