lauantai 10. toukokuuta 2014

Kannatti juhlia

Vähän jälkijunassa tulee tämä tarina, mutta kun aika on niin hupaa kulumaan, ettei perässä pysy. Ajattelin kuitenkin, että ansaitsee lukion 40-vuotisjuhlakin tulla muistiinmerkityksi.

2.5.1974 sai lukiomme virallisen toimintaluvan. Siitä syystä järjestimme oikein juhlan. Suuren maailman tapaan juhlallisuudet alkoivat jo vappuaattona, jolloin opettajia ja entisiä oppilaita lähti kulkueena lakittamaan rannassa olevaa norppapatsasta. Norpalle on nyt hankittu ihan oikea ylioppilaslakki. Ei tarvitse sille enää antaa mitään karvaturrihattuja. Tällä kertaa lukiomme ensimmäisistä ylioppilaista kaksi lakitti norpan ja muisteli entisaikoja.

Pääjuhla oli perjantaina 2.5. Oli historiikkia, kuluneiden vuosien muisteloita, musiikkia, kuvaelmia. Kaikki lukiomme 10 viimeistä opiskelijaa olivat jotenkin myös mukana esillä. Yksi mielenkiintoisista ohjelmanumeroista oli entisen musiikinopettajan keräämä kuoro entisistä kuorolaisistaan 40-20 vuoden takaa. Hämmästyttävän hyvin porukalla sujui yhteislaulu, vaikka henkilöt eivät toisiaan ole välttämättä koskaan ennen nähneetkään. Innostuivat jopa niin kovasti, että suunnittelivat peräti joulukonsertin pitämistä ensi jouluna kirkossa. Saa nähdä, toteutuuko.

Juhla oli monien mielestä lämminhenkinen ja ihana. Samaa mieltä olen itsekin. Kannatti tämä juhla pitää, vaikka vuoden kuluttua vietämme lukion hautajaisia.

Ei kommentteja: