sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kohta karistan lumet jaloista

Vielä yksi päivä, ja sitten alkaa taas koeviikko. Taas alkaa työntää niskaan kylmää hikeä, sillä minulla on ollut tässä jaksossa vain abeja, ja nyt heidän pitäisi olla kaiken oppineita. Kaikki mahdollinen on opetettu, mutta onko kaikki opittu, kas siinäpä kysymys. Opettaa- ja oppia-verbithän eivät ole millään lailla synonyymeja. Mutta jos jokainen on tehnyt parhaansa, se riittäköön. Yli voimiensa ei kukaan voi tehdä.

Vaikka talvi on parhaimmillaan nyt, kun vihdoinkin alkaa näkyä aurinkoakin pilvien siirryttyä syrjään, olen silti iloinen, että ensi torstaina suuntaan kaverin kanssa nokan kohti Helsinkiä ja sieltä eteen päin Kanariansaarille. Tämä ei ole mikään rantaloma, pois se meistä. Menemme tekemään teneriffalaista aurinkopitsiä. Olen tosi iloinen monestakin syystä:

a) Siellä on toivottavasti lämpimämpää kuin täällä sekä aurinkoa. b) Siellä voin puhua espanjaa. c) Matka on käsityöteemainen matka, saa oppia uudenlaista käsityötä, näin voi yhdistää harrastuksen ja matkailun. d) Kurssin lomassa tehdään päivittäin erilaisia retkiä. e) Kaikki on valmiina maksettu jo ruokia myöten, ei tarvitse tehdä enää mitään muuta kuin odottaa valmista. Ah, se se vasta on lomaa. Kerrankin matka, jossa ei puolet ajasta mene siihen, että hiki hatussa saa aina etsiskellä jotain kohdetta ja paikkaa, silti eksyy aina väärään paikkaan ja siitä huolimatta jää kaikki tärkein näkemättä.

Yksi kaveri on juuri parhaillaan Kanarialla, vieraammalla Gomeran saarella. Näkyy siellä kielitaitoa tulevan, vaikka kaveri aina väittää, ettei hän muka kieliä opi. Hän on laittanut minulle jo postikortin, jossa oli lueteltu opittuja espanjalaisia sanoja. Laskin, että hän on jo ainakin kymmenisen sanaa rikkaampi. Ehkä sanoja on opittu enemmänkin, mutta kortista loppui tila. Parasta ruokaa saarella on kuulemma conejo eli kani! Saa nähdä kuinka paljon sanavarasto kaverilla on kasvanut toisen Espanjan-viikon jälkeen. Ja saa nähdä, ymmärränkö minä siellä matkalla ensi viikolla mitään mitä puhutaan, ja saanko sanaa suustani vai pitääkö istua tuppisuuna koko viikko.

5 kommenttia:

Irja Viirret kirjoitti...

Tämä talvi on upea myös kuvauksellisesti mutta kiva olisi olla lämpimässäkin.

Allu kirjoitti...

Meillä syötiin myös kania viikonloppuna ja hyvää oli. Schöne Ferien!

Kirlah kirjoitti...

Mustaleski: talvi on ihan kiva, kun ymmärtää pukeutua sään mukaan ja katselee ympärillään vähän "sillä silmällä".
ainakin näin maalla näkee talvisen luonnon kauneuden, kaupungissa voi olla toista.

Allu: voi kun ei täällä saa koskaan kania. eivät vissiin Hesassakaan syö niitä vaivana olevia citykaneja.

isopeikko kirjoitti...

Siellä saarilla on lämmintä ja yksi tulivuorenpeikkokin :)

Forex Alert kirjoitti...

Meillä syötiin myös kania viikonloppuna ja hyvää oli.