tiistai 13. syyskuuta 2011

Kirjoitusruljanssi taas alkanut

 Tähän vuodenaikaan on merkitystä silläkin, onko pilvistä vai aurinkoista. Yläkuva lauantailta ja joku vielä uikin. Luulimme, että sunnuntai olisi parempi, kuten Forecakin vielä sunnuntaiaamuna väitti auringon paistavan pilvettömältä taivaalta.

Siksi jätimmekin kesän viimeisen melontaretken sunnuntaiksi, mutta taivas oli koko päivän paksussa pilvessä ja yleisnäkymä harmaan kalsea ja kylmä. Tuultakin enemmän kuin olisi tarvittu. Ei uskoisi, että molemmat kuvat ovat samalta viikonlopulta. Alakuva oli oikeasti harmaampi, mutta hieman kirkastin Picasalla.

Koulussa sen sijaan on tasaisen harmaata. Yo-kuunteluissa on kuunneltu jo ruotsi ja englanti, huomenna on saksa. Tänään oli englannin kuuntelussa kahdenlaista kuuntelua. Tavallinen ja sellainen, jossa oli pidennetyt tauot. Kummatkin tapahtuivat samaan aikaan, mutta tietysti eri luokissa. Oppilaat oli laitettu mahdollisimman kaukaisiin luokkiin toisistaan, sillä joskus harjoituskuuntelussa ovat kuulokkeet siepanneetkin puheen käytävän toisella puolella olevasta luokasta. Nyt onneksi kuulokkeet toimivat hyvin, eikä tullut muutakaan häiriötä.

Hullua vain on se, että  osa kirjoittaa ruotsia ja saksaa jo nyt, vaikka ei ehditä käymään kaikkia kurssejakaan läpi. Abien treenauskurssi on vasta joulun tienoilla, ja se ei kyllä auta enää näitä syksyn kirjoittajia. Pienen lukion ongelma on se, että samaa kurssia ei voi tarjota kuin kerran vuodessa, joten syksykirjoittajat eivät ole voineet suorittaa abikursseja jo viime vuonna. Miksi sitten pitää kirjoittaa jokin aine jo syksyllä? No, jokaisella on omat syynsä hajauttaa kirjoitettavia aineita, eikä kaikkea saa mahtumaan kevääseen. Nykyäänhän voi kirjoittaa vaikka kymmenen ainetta kirjoituksissa.

2 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

On vain nyt, luulee peikko ja ajattelee että tilaisuuteen - vaikka melomiseen - pitää tarttua silloin kun se on.

Kirlah kirjoitti...

Isopeikko: oikein! Mutta asialla on toinenkin puoli. Se tuo stressiä, kun pitää harrastuskin tehdä silloin kun sää sallii eikä silloin kun eniten huvittaisi.
Nyt aiheutti pakon se, että melontakaveri oli paikalla juuri nyt, eikä silloin kun sää olisi optimaalisin :(