maanantai 26. syyskuuta 2011

Ensiapukurssi käyty

Pari päivää sitten sain ruusuja, ja nyt jälleen, tällä kertaa Aikatherine on antanut minulle ystävyyden ruusuja, kiitoksia vaan kovasti. Koska jo aiemmin kirjoittelin vastauksia tähän palkintoon liittyen, en kirjoita enää, nyt vain kiittelen kovasti.
*****
Viime viikolla päättyi ensiapukurssi 1. Lopuksi oli monivalintakoe sekä käytännön harjoitukset parin kanssa.  Koe meni ihan hyvin, harjoituksissa oli ehkä ollut hieman toivomisen varaa. Vaikka teoriassa tietää, miten toimia vaikkapa sydäninfarktin saaneen kanssa tai diabetesta sairastavan saadessa kohtauksen, ei käytäntö olekaan samaa. Kun parini meni huoneeseen ensin ja saamiensa ohjeiden mukaan alkoi valittaa, enhän voinut tietää mikä sillä on ja mihin ryhtyä ensimmäiseksi. Kylmän rauhallisen toiminnan sijaan alkoi säntäily ja voivottelu. Hikeä alkoi pukata jo, vaikkei ollut kuin harjoitus.

Yksi paha moka meille sattui. Anne-nukke makasi yhdessä luokassa lattialla, pöydällä kulho kumollaan ja sähkövatkain roikkui pistorasiasta nuken vieressä. Emme kumpikaan huomanneet  koko vatkainta, vaan aloimme antaa tekohengitystä. Näin ollen meillä olikin yhden uhrin sijaan kaksi. Ensin olisi pitänyt tehdä sähkölaite vaarattomaksi!

En tiedä, menikö sekään tehtävä niin hyvin, jossa käden läpi oli mennyt sieniveitsi. Ymmärsimme, ettei veistä pidä poistaa, joten sidoimme käden huolellisesti. Emme panneet kuitenkaan painosidettä, joka kuulemma olisi myös pitänyt laittaa (ei tullut edes mieleen :(, mutta olimme katsovinamme, että haavasta ei tullut juurikaan verta :)

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onnea ensiapukurssin käyneelle.Huh,tuo vatkainmoka ei kyllä kuulosta hyvältä...

Sirokko kirjoitti...

Ensiapukurssi olisi tarpeen itse kullekin.. minä ainakin olisin kiskaissut sieniveitsen ensimmäisenä irti ja työntänyt tuppoa haavaan... tai todennäköisemmin en olisi tehnyt muuta kuin soittanut ambulanssin.

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: kiitos, kurssi käyty on, mutta alan ymmärtää, miksi suoritus ei ole voimassa viittä vuotta kauempaa.

Sirokko: Metsässä kaatuminen ja sieniveitsen kämmenestä läpi meno on kuulemma erittäin tavallista.
Mitään esinettä ei kuitenkaan saa ottaa pois itse, vaikka olisi talikko selässä. Pois ottaminenhan repii sisuksia vain lisää.

kaisu marjatta kirjoitti...

se olikin hyvä tunnustus ja tärkeä. aikkukin on käynyt sen mutta siitä on jo kauan, kyllä minä hätätilanteessa toimin jotenkin uusinta ei olisi pahitteeksi..

Kirlah kirjoitti...

aikatherine: minusta tuntuu, että pitäisi käydä kakkoskurssikin, sillä monia asioita jäi vielä käsittelemättä, jotka kuulemma kuuluvat vasta kakkoskurssiin.

isopeikko kirjoitti...

Seuraavalla kerralla tietää jo enmpi kun kokemusta on kertynyt. Harjoitukset ovat hyvästä.

Kirlah kirjoitti...

isopeikko: totta, mutta silti suututtaa,e ttä sellaisia mokia sattuu harjoituksissa. Jos olisi ollut heti vaikka oikea tilanne, mitenkähän olisi käynyt? Ehkä olisimme oikeassa elämässä vain pyörineet ympyrää paikallamme!