maanantai 14. helmikuuta 2011

Kaunis teemapäivä

Hyvää ystävänpäivää! Tämä päivä alkoi ihanissa ja kauniissa merkeissä, eikä pelkästään loistavan auringonpaisteen ansiosta. Opettajainhuoneen pöytä oli koristeltu kauniisti taas teeman mukaisesti. Jokaiselle oli arvottu ystävä, jota muistaa jotenkin tänä päivänä. Ideana on se, että kohde ei saa tietää, kuka hänen ystävänsä on. Joskus joku on juoksuttanut ystäväänsä koko päivän ympäri taloa etsimässä vihjeiden mukaan lahjaansa. Aina kun ystävä luulee ajojahdin loppuvan, löytyykin uusi vihje, missä lahja voisi olla. Tai ystävälle voi järjestää muuta mukavaa.

Itse vedin arvontalappuni viime viikolla pois, kun luulin, etten tänään mene ollenkaan kouluun, kun minulle sattuu tässä jaksossa eläkepäivä maanantaiksi. Mutta olihan minulla ylioppilaskuuntelun valvonta heti aamusta. Ja piti korjata vielä yksi koekin ja piti huolehtia viime jakson numerot koneelle ja laittaa koetulokset menemään etäpaikkakunnalle. Jos olisin arvannut, että minulla luttaantuu työpaikalla aikaa kuitenkin puolille päivin, olisin ihan hyvin voinut osallistua ystävänpäivätempaukseen.

Oli minun paikalleni laitettu jo aamulla laatikko suklaapusuja! En vain tiedä keneltä, enkä varmaan saa tietääkään. Olen saanut ystävänpäiväkorttejakin, vaikka en tapani ja periaatteitteni mukaan itse laita koskaan ystäväpäiväkortteja. Mutta alan lämmetä pikkuhiljaa asialle. Mukavaahan tämä loppujen lopuksi on. Ystävänpäivänä on hauskan näköistä, kun ihmiset saattavat löytää kortteja tai lahjan yllättävistä paikoista.

Aamulla oli hauska katsoa, kun suuri osa oppilaista kulki iso pahvisydän kaulasta roikkuen. He keräsivät halauksia. Aina kun olivat halanneet jotakuta, halattu kirjoitti nimensä sydämeen. Kiva idea sekin.

12 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Minusta on ihanaa, kun työpaikoilla, ystävien ja sukulaistenkin kesken toisiaan muistetaan Ystävänpäivän merkeissä. Se muistaminen kun ei tarvitse olla mitään hurjan kallistakaan, joskus jopa ilmaista. Entisessä työpaikassani päivää kutsuttiin halipäiväksi, koska silloin kaikki vain halailivat toisiaan toivottaen hyvää ystävänpäivää! Siitä tuli hyvä mieli!

Oikein upeaa Ystävänpäivää!

Markka kirjoitti...

Ihanaa ja Aurinkoista Ystävänpäivää!

Sirokko kirjoitti...

Tuo sydänhalailu koulussa kuulostaa kivalta ja saapi palata kotiin muistona mukava kasa kamujen nimikirjoituksia. Ja joskus vuosia myöhemmin, kun jostakin heistä on tullut kuuluisuus, on jo nimmarikin valmiina :D
Mutta oikeesti, kivaahan se loppujen lopuksi, kunhan ei taas mene siihen pakolliseen lahjarumbaan.

Terttumarja kirjoitti...

Mukavia tapoja tuollaiset pikkulahjojen etsinnät!
Hyvää Ystävänpäivää sinulle ja kaikille blogia kirjoittaville ja lukeville kanssasisarille. :)

Tuula kirjoitti...

Mukavaa ystavanpaivaa sinulle!

Minusta on niin hauskaa kuulla aina noista tempauksista teidan opettajanhuoneessa. Siella tuntuu olevan aktiivinen joukkio tekemassa mukavaa koko porukalle.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Trevlig Alla Hjärtans dag..

Sauerkraut kirjoitti...

Meiilä koulussa luettiin ruokalassa ystävänpäivätervehdyksiä, joita oli saanut laittaa viikon ajan aulassa olleeseen laatikkoon.

Hyvää ystävänpäivää!!

Kirlah kirjoitti...

Minz: Ei meilläkään ole tarkoitus, että muistaminen olisi lahja. Se voi olla mitä tahansa muuta. Luulen, että moni mielellään työn raskaan uuvuttamana turvautuu helppoon keinoon ja antaa pienen lahjan kuin alkaa keksiä jotain jujua.

Markka: kiitos kiitos. Samoin!

Sirokko: toivottavasti pysyy tällaisena. En ainakaan ole kuullut, että oppilaat pahemmin lahjoja olisivat ostelleet.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: Kiitos, hyvää ystävänpäivää sinullekin!

Tuula: Kiitos, ja hyvää ystävänpäivää.
Meillä on onneksi opehuoneessa nuorta sukupolvea, joka keksii kaikkea kivaa.

Hannele: Tack detsamma! Trevlig Alla Hjärtans dag!

Sauerkraut: kiva idea, pitääpä laittaa korvan taakse ensi vuotta varten.
Toisaalta meillä on yläastelaisilla ollut tukioppilaiden järjestämiä juttuja pitkin vuotta, jolloin he ovat saaneet kerran viikossa lukea synttärionnitteluja toisilleen ja soittaa yhtenä välituntina viikossa musiikkia tms.

isopeikko kirjoitti...

Oikeassakin sydämessä voi olla jonkun nimi...

Maarit kirjoitti...

Kiitos kuvista. Tuli ikävä teitä kaikkia.

Kirlah kirjoitti...

Isopeikko: ja siellä on tilaa monellekin.

Maarit: kiva kuulla sinustakin. Olisitpa vain ollut mukana. Päivä oli kiva. Terkkuja sinne.