sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Huikean kaunis päivä

Kun ei kuukauteen ole aurinko pilkistänyt pilvien takaa, tuntuu oikein ylelliseltä, jos siitä pääsee välillä nauttimaan. Täällä on myös äärettömän harvinaista, että jäälle pääsisi kulkemaan ilman suksia, sillä lunta on yleensä vähintään polviin asti.
 Mutta eilen sattui aurinko paistamaan ihan koko päivän. Onneksi sentään vain ohuen pilviharson läpi, muutenhan ulkona olisi paahtunut elävältä ;) On ihan huikeaa lähteä välillä potkukelkalla potkuttelemaan täysin lumettomalle jäälle. Kilometrikaupalla saa potkutella  hyvässä vauhdissa ilman väsymistä, joko pelkkää aavaa järvenselkää tai kiemurrella saarten taitse pitkin ja poikin.

Minun on alkanut tänä talvena tehdä mieli retkiluistimia. En vain ole saanut aikaan vieläkään ostaa, sillä pelkään, että tällainen hieno jäätilanne ei tule jatkumaan. Ensi talvena tupruttaa kumminkin jo lunta metrikaupalla. Pitäisikö sittenkin mieluummin ostaa uudet suksisauvat, sillä entisistä katkesivat rannelenkit ja porkat murentuivat rikki. Ei ole tullut uusia ostetuksi, kun ei ole tänä talvena päässyt hiihtämään lumettomuuden takia.
Joka saaren takaa löytyy mielenkiintoisia uusia särkkiä tai kiviä ja saaria.

P.S. Eka kuvassa näyttää valotuksen takia kuin olisi lunta jäällä, mutta ei ole. Jäljetkin etualalla ovat siltä ajalta, kun oli vielä lunta ja joku on kävellyt pehmeässä nuoskalumessa, mistä jäljet jääneet uudelleenjäätymisen takia.

2 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Meillä taas on ollut kahtena viime kuukautena harvinaisen paljon aurinkoa ja tänäänkin paistaa eli karnevaalikulkuekin pääsee liikkeelle auringonpaisteessa.

Kirlah kirjoitti...

Allu: vuoroin vierailee aurinko näköjään.
Ai niin, siellä alkavat karnevaalihulinat! Ei kyllä käy kateeksi se meuhkaaminen.