torstai 8. marraskuuta 2012

Luvassa vaihtelua


Ihmeen mukavasti on viikko taas hujahtanut. Ei pimenevä vuodenaika haittaa, jos ei sitä koko ajan hoe itselleen. Nyt on luvassa onneksi kaikenlaista kivaakin, joten pimeys menee kuin huomaamatta.

Huomenna en mene koko koululaitokseenkaan, sillä olen ottanut perjantaina yhden palkitsemisvapaistani. Kansalaisopisto tekee käsityö- ja kulttuurimatkan Viroon viikonloppuna, ja lähden mukaan. Luvassa on mm. käsityömarkkinat ja käynti Karnaluxin käsityökaupassa eli paremminkin käsityötarvikkeita sisältävässä hehtaarihallissa.

Pakkasin matkalla tarvittavat vaatteet isoon matkalaukkuun, vaikka vähän hävettää sellaista raahata parin päivän takia. Mutta jos sieltä tarttuu jotain tavaraa mukaan, on kiva, ettei tarvitse tukkia ja ahtaa tiukkaan pieneen laukkuun ja yrittää pomppia matkalaukun päällä saadakseen sen kiinni. Eikä tarvitse ostaa matkalta taas kerran ylimääräistä laukkua ostoksia varten.

Minua vähän kauhistuttaa, että pitää ensi yönä herätä jo kolmelta, sillä bussi Helsinkiin lähtee neljältä. Toivottavasti pääsen ylös ajoissa.

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

"yhden palkitsemisvapaistani"? Teidänkö kunnassa niitä saa ihan useammankin? Meillä oli viime lukuvuonna mahdollista saada yksi (jos täytti tietyt terveyteen liittyvät kriteerit), ja mä käytin omani sopivasti lapsen valmistumispäivänä.

Kirlah kirjoitti...

Aila: Kirjoitinkin tässä syksyn mittaan jokin aika sitten, että 30 vuotta (minulla tulee jo kyllä enemmänkin) kunnallisessa palveluksessa olevat saavat 5 päivää palkallista vapaata. Joissakin kunnissa pitkään palvelleet saavat jonkin prenikan tai joku saa hierontalahjakortin jne.

Meidän lukio ei ole nykyään enää itsenäinen, vaan olemme kaupungin sivutoimipiste, mutta meitä koskee kaupungin työntekijöiden edut. Viime tiistaina kävimme erään toisen kollegan kanssa oikein kaupungissa ryyppäämässä kaupungin tarjoamat kahvit asian kunniaksi.

Omassa kunnassamme sen sijaan on työntekijöille erilaiset palkitsemissysteemit.

kaisa jouppi kirjoitti...

Matkalle mukaan enkeleitä eteen, sivuille, taakse, alle ja päälle! :D

Kirlah kirjoitti...

kaisa jouppi:
kiitos, kiitos, hyvin varjelivat, matka meni hienosti, etten sanoisi peräti loistavasti.