keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tulihan se ehtookin

Olipa taas pitkänpuoleinen päivä. Tuntien lomassa aina yo-valvontaa. Yksi tunti jäi kuitenkin pitämättä. Koko yläkoulu ja alakoulun ylimmät luokat olivat suunnistuskisoissa yhteen asti iltapäivällä, joten ruotsi jäi oppilailta pois. Peruskoulun puolella ei niin haittaakaan, jos jokin tunti jää väliin. Oppimäärät on suunniteltu alun pitäenkin sitä silmällä pitäen, että välillä on tapahtumia ja teemapäiviä yms.

Kolmelta alkoi VESO:n puolikas, poliisi tuli pitämään meille opettajille turvakoulutusta. Kovasti hän painotti turvakansion tärkeyttä. Kansiossa on esim. oppilasluettelot, vanhempien puhelinnumerot jne. Hän mainitsi jonkin esimerkin, että kännykkä ei ole hyvä, sillä tulipalon sattuessa puhelin sattuu ehkä olemaan juuri tulen keskellä. Minä kyllä itsekseni mietin, miten muka yksi turvakansio olisi turvassa. Mikä takaa, ettei vaikkapa tulipalo syty juuri siinä huoneessa, jossa kansio on!

Minun piti lähteä kyllä kesken kaiken pois, sillä tänään alkoi kansalaisopiston espanja. Vaikka päivä tuli kovin pitkäksi, tuntuu aikuisopetus pelkältä harrastukselta. Ihmiset ovat aktiivisia ja kiinnostuneita eikä kukaan mekkaloi ja häiritse toisia. Sitä paitsi muutenkin voi ottaa rennommin ja mennä opiskelijoiden omaan tahtiin eteen päin, ei ole paineita, että jokin tietty kurssi pitäisi saada välttämättä opiskelluksi. Tehdään mitä ehditään ja jaksetaan.

Pitkästä päivästä huolimatta edelleenkin pitää paikkansa se, mitä mummani ennen vanhaan tapasi raskaan päivän päätteeksi sanoa: "Ei niin pitkää päivää, ettei sille tuu ehtoota!"

3 kommenttia:

kaisu marjatta kirjoitti...

joskus oli tosi pitkiä työpäivät, tuntui että ne ei lopu koskaan, nyt kun olen eläkkeellä, päivät on lyhyitä ja loppuvat aina kesken, en ehdi tehdä kaikkea kun on jo yö

Annikki kirjoitti...

eläkkeellä pätee erään henkilön määritelmä: aamulla kun herää, ei ole mitään tekemistä, ja illalla kun käy nukkumaan, ei ole saanut puoltakaan siitä tehdyksi - minulla ainakaan ei ole milloinkaan ollut niin kiire kuin eläkkeellä - tämä vain nuoremmille tiedoksi kokemuksesta

Kirlah kirjoitti...

Aikatherine: Niin minäkin luulen, että eläkkeellä tulee olemaan lyhyitä päiviä. Jo nyt olisi niin paljon hauskaa tekemistä, että varmaan tulevat päivät loppumaan kesken.

Annikki: hih, hauska määritelmä, mutta taitaa pitää paikkansa :)
Juu, olen huomannut, että turha on eläkeläisiltä yleensäkään mennä kyselemään miten ihmeessä he nyt saavat aikansa kulumaan. Kiireisiä tuntuvat olevan kaikki :)