perjantai 24. syyskuuta 2010

Lintujako sieltä tulee vai mies


Eilen kuuntelimme miehen kanssa ulkona kovaa pulinaa. Ahaa, hanhet ovat muuttopuuhissa kohti etelää! Ääni koveni ja koveni ja olimme taittaa niskamme, kun yritimme paikantaa taivaalta lintuja. Mutta ei taivaalla mitään lintuja ollut. Sen sijaan tiellä näytti kulkevan paikallinen itsekseen puhuja. Pääsi höynäyttämään meitä. Mieheni oli pari päivää aiemmin mennyt samaan lankaan, luullut muuttolintujen lähenevän, kun höpisijä juoksi tiellä itsensä kanssa väitellen.

Tuo samainen höpöttäjä on jo monta vuotta kulkenut ohitsemme kassi kädessä juoksujalkaa kiiruhtaen. Ihme, että jaksaa juosten kulkea, sillä hän on jo ainakin 70-vuotias. Mies menee joskus mökilleen linja-autolla, mutta päästäkseen halvemmalla hän juoksee aina ainakin viisi kilometriä jo menosuuntaan ja nousee kyytiin vasta matkan varrelta. Kerrankin oli mieheni ajamassa nurmikkoa kesäkuumalla, ja höpisijä sattui samaan aikaan juoksemaan ohitsemme. Kuulin pihaan, kuinka hän hölpötti: "Siellä mies leikkaa ruohoa ilman paitaa, ilman paitaa ruohoa leikkaa mies. Mies leikkaa ruohoa...."

Joku oli kerran sattunut kauppaan samaan aikaan höpöttäjän kanssa. Turistit olivat silmät suurina ihmetelleet, kun hyllyjen välistä kuului: "Ei oo vanhaa leipää, ei oo laitettu kärryihin, kallista on leipä, missähän vanha leipä on!" Mutta sitten vasta turistien silmät olivat pudota päästä, kun kaupan ikkunasta näkyi, kuinka joku toinen paikallinen pelasi kaupan pihassa pesäpalloa, tosin ilman palloa ja mailaa. Syötti näkymätöntä palloa itselleen ja löi näkymättömällä mailalla. Höpisijä kun tämän näki, alkoi hokea: "Siellä joku hullu pelaa pesäpalloa, hullu pelaa pesäpalloa!" Muilla paikallisilla oli kuulemma hauskinta katsoa turistien ilmeitä.

8 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Teillähän riittää siellä sitten turisteille ihmeteltävää kauniiden maisemien lisäksi ;-D

Kirlah kirjoitti...

Millan: juu, kyllä täällä aika kuluu :)
Piti vielä sanomani, että tuo mies on erittäin hyvämuistinen ja hyvä päässälaskija.
Samassa kassajonossa seistessään hän saattaa joskus luetella muitten asiakkaitten ostosten hintoja ääneen tuosta noin vain ulkoa ja paukauttaa ostosten lopullisen hinnan ääneen aivan oikein jopa ennen kassakonetta!
Täällä ei siis hätää, vaikka myrsky useamminkin katkoisi sähköjä. Pannaan vain tuo mies kassakoneen paikalle ja homma toimii. :)

Sirokko kirjoitti...

Hih, ennen vanhaan joka kylässä oli oma 'kylähullunsa', teillä taitaa olla useampikin. Erikoistaitoja löytyy tarvittaessa.

Kirlah kirjoitti...

Sirokko: kyllä niitä kylähulluja maalla riittää, mutta he ovat harmittomia, ja tavallaan yhteisön hyväksymiä. Kaikkihan tuntevat kaikki.
Kaupungin "kaupunkihullut" jäävät ihmispaljouden jalkoihin, sekoittuvat ihmismassaan, mutta liekö kaupungissa heidän yksinäisyytensäkin silti suurempi.

isopeikko kirjoitti...

Tuollaista ilonpitoa tullaan varmaan mieluusti katsomaan kauempaakin :)

Allu kirjoitti...

Ai teillä on tuollaista tarjolla turisteille. Sitten pitää varmaan tulla joskus käymään.

Tarina kirjoitti...

;o) pikkukaupungissamme on myös tuollainen juoksujalkaa kulkija.
Hän ei kyllä höpötä mennessänsä.
Mukavaa sunnuntaita!

Kirlah kirjoitti...

isopeikko ja allu: joo, kyllä kannattaa tulla :)

Tarina: täällä näyttää höpiseminen olevan uusiutuva luonnonvara ;)