perjantai 30. huhtikuuta 2010

Teemapäivä koulussa


Vappu oli mennä minulta sivu suun huomaamatta, mutta onneksi kollegat pitävät huolta sellaisenkin asian näkymisestä. Tänä vuonna ei ollut oppilaille järjestetty karnevaalitunnelmaa naamareineen ja hattuineen ja muine hillumisineen, mutta yksi vuoden teemapäivistä on sijoitettu juuri täksi päiväksi. Opettajat kuitenkin esiintyivät vapun teemaan kuuluvasti: tänä vuonna oli aiheena tuunatut kengät. Kaikenlaisia kenkiä näkyi liikkeellä ja jos joku ei ollut keksinyt muuta, oli laittanut ilmapallot kenkiinsä.

Yläkoulun oppilailla oli eri toimintapisteitä: käsityö/kierrätys-, liikunta-, musisointi-, peli-, kotitalous-, runopuu-, liikuntarasti... Joka rastilla on oma vetäjänsä ja oppilaat kiertävät päivän mittaan rastilta toiselle. En jäänyt odottamaan rastien tuotoksia blogiin kuvattavaksi.

Lukio ei ottanut toimintapäivään osaa, saivat tyytyä opiskelun lomassa ihailemaan kunkin opettajan erikoisia kenkiä. Olivat sen verran vinkuneet, että saivat pelata tunnin pesäpalloa ulkona. Siellähän pelaavat, alkoi juuri sopivasti sataa kaatamalla samaan aikaan. Eiköhän heille olisi tarkemmin ajatellen maistuneet vaikka ruotsalaiset juomalaulut paremmin. Tai muut perinteiset niin ruotsalaiset vapunviettotavat ylioppilaskuoroineen ja vapputulineen:

6 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Mukavaa Vapun aattoa!

P.S.
Tippaleivät kalliita Ruattis, 5 € parist..

Leena Lumi kirjoitti...

Kirlah, ei oltais unohdettu vappua parikymmentä vuotta sitten;-) Se oli iso juttu siloin. Nyt voisi sanoa, että puutarhaa, herkkuja ja rentoutmista...,mitä se sitten onkaan itsekullekin.

Iloista Vappua, Kirlah!

Jael kirjoitti...

Aika hauska tuo kenkäjuttu! Täällähän ei mitään vappua vietetä mutta olisi kiva lukea siitä näin blogien välityksellä.Hauskaa vappua!

Sauerkraut kirjoitti...

Mitä sinulla oli kengissä?

Sauerkraut kirjoitti...

PS: Hauskaa vappua!

Kirlah kirjoitti...

Hannele: no ovatpa todella kalliita. Ainakin kaksi kertaa kalliimpia kuin täällä.

Leena Lumi: niin totta kuin puhut! Tempora mutantur, nos et mutamur in illis!

Yaelian: minusta kiva, että on jokin tietty teema, eikä vain yltiöpäistä sikailua tai hillumista.

Sauerkraut: taisi olla pelkkää rapaa!
Juu, minulla ei ollut oppitunteja eilen ollenkaan, joten en viitsinyt vaivautua, kun kukaan ei minua juuri nähnytkään.