tiistai 25. toukokuuta 2010

Varokaa vain

Äsken lenkkireitin varrella näin kahdenkin kesämökin portin pielessä kyltin: "Varokaa koiraa!" Mutta Helsingissä onkin ärhäköitä ja vaarallisia lapsia, varsinkin Töölössä!

Helsingissä koirat ovat näköjään kuin kuninkaallisia. Niitä puhutellaankin kuin majesteettia ikään. Kuva ortodoksiselta hautausmaalta.

Koirista puheen ollen niiden jätökset aiheuttavat aina kiivasta rähinää keräsipä omistaja jätökset talteen tai ei. Meidän paikkakunnalla on kevyen liikenteen väylän varrella ollut pieniä, noin ämpärinkokoisia roskiksia tolpassa. Talvella jo huomasimme, että ne alkoivat olla ihan täynnä, niistä pursusi pieniä muovipusseja, joihin koiranomistajat olivat keränneet lemmikkinsä tuotokset. Ja kun lunta oli viime talvena niin paljon, että penkat olivat jo korkeammalla kuin roskikset, oli näky huvittava. Roskalaatikon yllä alkoi olla jopa lumessa kuoppaa, ikään kuin roskalaatikoiden reunoja olisi jatkettu ylös päin.

Kukaanhan ei talvella näitä roskiksia tyhjentänyt. Paikallislehden toimittaja kuvasi niitä ja teki jutun lehteen. Ei mennyt kuin päivä, kun asiaan saatiin vauhtia: heti seuraavana päivänä olivat roskat laatikoineen hävinneet!
Eivät tuo enää roskiksia tien varteen, ihmiset kun laittavat niihin roskia!

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varokaa lapsia! No onpas siinä kyltti! Ja aika hauska tuo pyyntö koiralle,että isäntä korjaisi jätökset. Muistan Helsingissä asuessani kuinka lumen sulattua oli koirien jätöksiä siellä sun täällä.Taloni viereisesssä puistossa on kiitettävästi roskiksia ,joten ei ole koskaan liian täynnä kun laitan koirani jätöspussin niihin.

vilukissi kirjoitti...

Maalla koiranomistajat kait potkaisevat jätökset ojiin tai pientareille, kun niitä ei näy tiellä. (?). Puhuttelevia kylttejä!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ajoin joskus Grislehamnista kotiin päin. Vaaratolpassa luki muistaakseni, levande barnen. Tietenkin tuli kauhea hätä, että onko vielä.

Jos joku ajelee mainitsemassani kylässä i Sverige; kolmenkympin raja on jees. Kulkija kyllä ymmärtää.

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: Maalla on vähennetty huomattavasti roskiksia, kun ne pursuavat aina yli. - Jossain täytyy olla jotain vikaa!

vilukissi: ai ei näy vai? Sinulla taitaa olla silmissä vikaa, vai onko siellä siistimpää porukkaa kuin muualla? ;):)

äijänkäppyrä: Tuollainen levande barn -kyltti onkin tosi puhutteleva. Hyvin ovat keksineet ruotsalaiset.

Rita kirjoitti...

Koirien jätökset, roskat ja roskikset taitavat olla ikuinen puheen-, harmin- ja ihmetyksen aihe. Olen itse hyvin siisti ja järjestelmällinen ihminen ja joskus kerään muutaman roskan ohikulkiessani ja pistän roskikseen. Huh, kerran nostin vahingossa maasta "koirapussin" pursuilevan roskiksen vierestä... Arvaa jäivätkö jalot siivousharrastukseni muutamaksi kuukaudeksi!? :D

Eräs tutkimus selvitti että ihmiset roskasivat vähemmän jos ympäristössä ei ollut roskiksia ja enemmän jos niitä oli. Roskiksien viereen maahan heitetyt roskat saivat ihmisiä heittämään lisää roskia maahan. Ihminen on käsittämätön otus!

pau kirjoitti...

Minäkin pyrin keräämään roskat tonttini läheltä, sillä joku heittää lisää roskia, kun näkee, että muutkin ovat heittäneet. Kummallinen tämä ihminen.

Keräilen samoin roskia ja kuljettelen roskiksiin, mutta tyhjät pullot ovat erikoisalaani. Tänäänkin päivä on ollut pelkkää tienestiä, 60 snt ;)

isopeikko kirjoitti...

Lapset ovat vaarallisia, peikko tietää. Ja koerat kanssa. Roskapöntöt on tarpeeton kuluerä kaupungille, meneehaän se pussi taskun pohjalla kotikompostiin. On muuten tosi pöllöä laittaa kakkaa MUOVIpussiin.

Kirlah kirjoitti...

Rita: todella on ihminen kummallinen. Koulussa näkee saman ilmiön: mitä siistimpää, sitä siistimpänä oppilaatkin haluavat paikat pitää. Jos yksi heittää karkkipaperia maahan, on niitä siellä kohta läjäpäin.

pau: minusta hämmästyttävän harva viitsii kerätä pulloja. Jos laittaa jokaisen pulloista tulleen sentin sivuun säästöön, on kohta paljon kasassa. Sentissä on miljoonan alku!

isopeikko: itse asiassa olen sitä mieltä, että ei maalla kannata vaahdota koirankakoista. Ei mene kauaakaan, kun ne ovat muuttuneet mullaksi. Jos ne kiikutetaan muovipussissa pois, on roskamäärä taas lisääntynyt.
Mutta omistajan on huolehdittava ja katsottava, MIHIN se koira tekosensa tekee.
Kaupunkioloista en asiaa tuntemattomana sano mitään.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Ajattelin joku aika sitten laittaa roskikseeni kyltin, että tänne saa jättää koirankakat muovipussissa (uusi muotivillitys). Siksipä vain, kun niistä kakoista jaksetaan aina vaahdota, eikä minun roskikseni ehdi kahdessa viikossa täyttyä. Tässä tuli taas ajattelemisen aihetta. Jos koirat kakkii tonttini reunoille, niin eipä aikaakaan, kun ovat jo maanparannusainetta. Käyn siis itse potkimassa kakat maanparannusaineeksi avo-ojaani (kaupungin avo-ojaan). Joo-o näin teen.