lauantai 1. toukokuuta 2010

Hiljainen vappuaamu

Ei maistu meikäläiselle juhlinta suurten ihmismassojen keskellä edes vappuna. Päin vastoin, migreeni-ihmisenä olen ikionnellinen, ellei tarvitse valvoa myöhän eikä kuulla meteliä, ei sietää kirkkaita välkehtiviä valoja tai muutakaan, mikä tekisi aamulla huonon olon tai päänsäryn. Kävin aamulla katsomassa keskustassa, olisiko siellä jotain merkkejä vapusta.

Ei ollut muuta kuin yksi särjetty kaljapullo keskellä pyörätietä ja sen vieressä riekaleinen mäyräkoirannahka. Vaatekaupan ikkunassa nyyhötti kaksi vappuviuhkaa ja Lasi-Ruusun ovenpielessä heilui kaksi ilmapalloa. Niiden tarkoitus oli kai houkutella asiakkaita, mutta en tiedä mistä niitä sinne tulisi, kun en nähnyt ainuttakaan elävää ihmistä koko matkalla. Ei, anteeksi, oli sentään yksi yrmeä koirankusettaja. Oli näköjään joutunut karvalemmikin takia nousemaan kesken uniaan.

Ja olihan norppapuiston altaaseen jo laskettu vesi ja meidän norppapatsaskin lakitettu! Ei ollut tänä vuonna yleisiä lakittajaisia, joita joinakin vuosina on ollut. Joskus on peräti kunnanjohtajakin pitänyt paikalla puheen. Mutta tämä norppa ei sitten vissiin kuulu akateemisiin lukeneisiin, kun ei ole ylioppilaslakkia. Kuuluu karvalakkijengiin.

Satamakahvila oli näköjään avattu eilen. (kuvan rakennus). Ja ylätorin eteen tuotu jäätelökioski. Tästä se kesäsesonki alkaa. Ei mene kauaa, kun nämä tienoot vilisevät kansaa, vaikka nyt näyttää niin autiolta.


6 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

meikäläinen tykkää kaikist juhlist

Leena Lumi kirjoitti...

Kirlah, vappu ja uusi vuosi, siinäpä ne 'juhlat', jotka ohitan matalalla marginaalilla. Olen itsekin migreenityyppiä, joten ei kiinnosta. Uuden vuoden rakettien paukuttelu on aina häirinnyt koiraani ja ollut minulle oikein stressin aihe. Toisaalta en tajua moista luonnon roskaamista ja rahan ampumista taivaan tuuliin niin kauan kuin maailmassa yksikin lapsi kuolee nälkään.

Vappu on meille grillausta, puutarhaa ja rentoutumista. Nyt lähdemme Viherlandiaan noutamaan hyvin kaunista puuta, Tuurenpihlajaa, jonka ruskaväri ei ole tästä maailmasta. Taidan napata samalla mukaan laventelin...

Rauhaisaa Vappuviikonlopun jatkoa, Kirlah.

isopeikko kirjoitti...

Kivettyneitä norppia, hassuja :)

Kirlah kirjoitti...

Hannelen paratiisi: onhan juhlat kivoja, jos ei tarvitse yömyöhälle valvoa... :)

Leena Lumi:
Kyllä tällaiset kollektiiviset juhlat ovat ihan kivoja, mutta kun ne useimmiten toistuvat samanlaisina: jonkinlaista pakkojuhlintaa, vaikka ei itseä sattuisi juhlituttamaankaan juuri silloin.

isopeikko: mutta niin söpöjä.

Akkapaha kirjoitti...

No mut, nuo norpat on miule uutta vaik luulin Puumalas kolunnei. Pittää tulla kassomaa.

Kirlah kirjoitti...

Akkapaha: Kah, sie et olna kolunna tarpeeks!