tiistai 22. joulukuuta 2009

Joululoma alkoi

Kaikki loppuu onneksi aikanaan. Odotettu joululoma alkoi. Eiliset oppilaiden parituntiset esitykset olivat mukavia, jokainen luokka oli valmistanut jonkinlaista ohjelmaa, joka oli oikein monipuolista ja mukavaa. Oppilaat olivat paneutuneet hyvin asiaan. Jollain luokalla oli jopa kaksi eri ohjelmaa.

Tänään sitten oli vuorossa joulukirkko. Meillä on seurakunnassa uusi, vain vähän aikaa ollut pappi, naispuolinen. Jumalanpalvelus oli tällä kertaa erilainen. Ei ole ennen tapahtunut, että pappi hakee mariskoolin, näyttää sitä ja alkaa kysellä kuulijoilta asioita. Tai tuo seimen ihan näkösälle ja ottaa sieltä lapsen (=nukke). Oikein huomasin, miten oppilaat höristivät kerrankin korviaan.

Nyt meillä ei sitten ole rehtoria, hänellä oli tänään viimeinen työpäivä, lähtee muualle sivistystoimen johtajaksi. Tilanne muistuttaa parin vuoden takaista kevättalvea, jolloin tapahtui sama juttu, kevätpuoli meni ilman varsinaista johtajaa. Nyt vain on tilanne toinen sikäli, että tilanne todella on ennen koetun tuntuinen, ja tehtäviä on jaettu riviopettajien harteille siihen saakka, kunnes saadaan uusi henkilö tilalle.

Valokuvassa oleva rintakoru on Muino-koru, jollaisia paikkakunnan kultaseppä tekee. Nimi tarkoittaa muikun ja norpan risteytystä, paikkakunnan erikoisuus. Tilasimme rehtorille läksiäislahjaksi solmioneulan, jossa on samanlainen Muino. Uudessa työpaikassa sivistystoimen johtajana varmaan on tarvetta useillekin solmioille ja solmioneuloille.

7 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Nätti tuo Muino

Kirlah kirjoitti...

Allu, pitänee vielä lisäyksenä mainita, että toissakesänä televisiossa pyöri 10-osainen tv-sarja, jossa näytteli tämän paikkakunnan miehiä, 7 henkeä. Sarjassa lyötiin rumpua pienen paikkakunnan puolesta.

Kaiken seurauksena perustettiin Muino-yhdistys, jonka tarkoituksena on tuoda paikkakunnalle jotain elämää, esim. kulttuurin kautta jne. Paikallinen kultaseppä suunnitteli tuon korun aiheista muikku ja norppa, ja yhdistys kerää rahaa mm. myymällä tuota korua.

Rosina kirjoitti...

Mukavan näköinen koru, sopisi hyvin läheiselleni. Mistä sitä voi ostaa?

isopeikko kirjoitti...

Peikkokin tykkää norpista ja kaloista :)

Hannelen jouluparatiisi kirjoitti...

Täällä suomalainen naispappi korkossa tanssi piirileikkiä pienten lasten kanssa. Ja kutsutaan lapsia katsomaan seimeä ihan lähelle.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: tervetuloa ostoksille Puumalaan!

Isopeikko: Niin minäkin. Norppaa en ole ikinä nähnyt luonnossa, vaikka puolet elämästäni olen asunut niiden asuinseuduilla. Kaikki tilapäiset turistit sen sijaan näkevät niitä. Mutta turisteillahan on aikaa kyttäillä niitä...

Hannele: varmaan tuollainen interaktiivinen jumalanpalvelus tulee lisääntymään.

Leena Lumi kirjoitti...

Kirlah, miten ihana koru! Minä voisin ostaa tuollaisen heti, mutta aihe norppa. Puumalaan siis suvella!Ennen ei ehdi...