keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Joulu tullut on


Elleivät kaikki vielä ole tutustuneet Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen, Kotuksen, sivuihin, voi joulunpyhinä vaikkapa katsoa, mitä siellä on, ja voi tästä linkistä tutkiskella jouluun liittyviä sanoja.

Tänä jouluna emme vietäkään aattoa kotona, vaan menemme Keski-Suomeen päin toisen tyttären perheen luo, sinne tulee oikein joulupukkikin. Meidän on vain tultava erinäisistä syistä jo seuraavana päivänä takaisin. Kauhistuttaa jo etukäteen tuo valtava lumimyräkkä, joka tälläkin hetkellä riehuu ulkona. Tosi huonoa keliä on luvattu vielä pariksi päiväksi.

Hyvää joulua kaikille.

12 kommenttia:

kato nyt tätäkin kirjoitti...

Turvallista matkaa ja hyvää joulua!

BLOGitse kirjoitti...

Leppoisaa joulun aikaa lumisissa maisemissa!

Yaelian kirjoitti...

Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua Kirlah ja sujukoon matkatkin hyvin..

Rosina kirjoitti...

Syttyi siunattu joulutähti
yöhön maailman raskaaseen,
hohde määrätön siitä lähti,
viel on auvona ihmisten.

Turvallista Joulua!

isopeikko kirjoitti...

Peikolta pöö jouluksi.

Katilein kirjoitti...

Hauskaa joulua! Ajakaa varovaisesti!

merike kirjoitti...

Hyvää joulua ja turvallista matkaa!

Allu kirjoitti...

Auch dir,Kirlah, frohe Weihnachten.
Und hier was Programm, wenn es langweilig wird:
http://www.youtube.com/watch?v=jHUDqgeq10w&feature=featured

Leena Lumi kirjoitti...

Kirlah, tervetuloa tänne Keski-Suomeen, joka on nyt kuin sadun maa!

Opettajan, olet takuulla sitä mieltä, että jos nimi on ainesana, vaikka lumi tai meri, se ei taiovu ainesanan tavoin, vaan säilyttää runkonsa taipumattomana. Tyttäreni on Meri ja hänelle menemme Merille ja toivotamme joulua Merille etc. Jos vaihdan oikeasti sukunimekseni Lumi, olen huomannut nyt, kun harjoittelu on menossa, että jopa toimittajat sanovat: Leena Lumelle sitä ja tätä. Minulla on aina ollut 10 äikässä ja silti haluan olla vain lunta ja taipua lumena. Ei siis: Leena Lumille! Mieheni pelottelee,e ttä jos vaihdan sukunimeni, niin minun tulessa huoneeseen, sanotaan: Nyt tuli Lunta tupaan;-)

Ihanaa joulua sinulle, Kirlah ja olen pahoillani, että ehdin niin harvoin blogiisi, mutta tein lukijoilleni tänä vuonna 140 kirjaa! Kuvakirjat menevät nopeasti, mutta silti on takuulla ollut 100 vaativampaa. Se on liikaa. Myönnän ja yritän vähentää. Minun pääasia on innostaa lukijoitani lukemisen riemuihin ja vasta toissijaisesti visiitit, joissa kyllä kokee välillä todella positiivisia yllätyksiä, kun vain ottaa aikaa, vaikka joulupuuron hautuessa.

jouluterveisin
Leena Lumi

Sauerkraut kirjoitti...

Hyvää joulua!

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos! Hyvää joulua!

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kiitos kaikille. Matka meni hyvin mitä kauneimmassa talvisäässä. Toivottavasti kaikilla muillakin oli hyvä joulu.

Peikolle vielä: Hoo!

Allulle: kiitos. Alankin näyttää oppilaille Loriotin juttuja tietokoneelta. Minulla on joku ikivanha videokasetti, joka on katsottu melkein puhki.

Ja Leenalle: noista yleisnimisistä erisnimistä tulee joskus erikoisia ja hauskoja tilanteita.
Mutta nyt on ainakin ulkona lunta ja lumia. :)