maanantai 12. lokakuuta 2009

Oudot tuomiset

Arvatkaapa alkajaisiksi, mikä tämä kynän vieressä oleva esine on, tekstin lopussa paljastan.

Sirokko on blogissaan esittänyt haasteen, että ihmiset kertoisivat, mitä hullua ulkosuomalaiset ovat raahanneet kotimaastaan ulkomaille tai mitä Suomessa asuvat suomalaiset ulkomailta Suomeen. Minä en keksinyt mitään hullua, mitä olisin tuonut, kaikki tiukkaa asiallista asiaa! ;)

Mutta ainakin erikoisinta, mitä minulle on tuotu, on tämä alla oleva kaislahame. On minulla ollut sille kerran käyttöäkin. Kauan sitten oli jotkut etnokestit ja sinne pukeuduin kaislahameeseen. Suomen ilmasto vain on niin kuiva, että kaislat ovat rutikuivat, ja hametta on käsiteltävä varovasti, etteivät kaislat mene kaikki poikki. Kosteassa ilmassa ne olisivat joustavia ja taipuisia, kuten kotimaassaan Indonesiassa.

Tuo ensimmäisessä kuvassa oleva esine on myös tuotu minulle Indonesiasta. Se on kampa. Sillä kun vetelee päänahkaa, tulee hyvää kyntöjälkeä. Voisi sopia vaikka kaljuille, kyntövakoihin olisi hyvä istuttaa uutta tukkaa.

Ulkomailta tuomisista puheen ollen omituiset tuomiset oli kerran eräällä oppilaallakin. Olimme Hampurissa luokkaretkellä, silloin vielä kulki Finnjet. Paluumatkalla tullissa minä ja yksi tyttöoppilas (me eniten roistonnäköiset) jouduimme avaamaan laukut. Minulla ei ollut kuin likaisia kalsareita, oppilaalla oli koko laukku täynnä ravintoloista kähvellettyjä viinilaseja.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Jänniä tuliaisia! En olisi mitenkään osannut arvata tuota ensimmäisen kuvan esinettä kammaksi:D

Sirokko kirjoitti...

Aika outo kammaksi, mutta ehkä indonesialaiset on yhtä paksutukkaisia kuin täkäläisetkin. Hiukset on oikeasti niin paksuja ja tiiviissä (ja vielä säkkärässä) ettei sormilla pääse päänahkaan asti, tuolla varmasti yltää rapsuttelemaan.
Kaislahameen kanssa sietää olla varovainen :)

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: todella hieman erinäköinen on verrattuna meidän kampoihin.

sirokko: Ilmeisesti tukka on todella paksu. Ja varmaan tuolla nimenomaan rapsutellaan päänahkaa, ei varmaan ole tarvetta tukan suoristamiseenkaan.