perjantai 30. lokakuuta 2009

Kekri-halloween

Vaihtelua syksyn harmauteen ja murheeseen toi halloween-päivä. Monet yläkoulun oppilaat ja opettajat olivat pukeutuneet päivän vaatimalla tavalla. Opettajainhuoneessa oli hyvää syötävääkin ja värikästä boolia, halloweenin mukaan tietysti karmea käsi uiskenteli juomassa ja valtavan kokoiset muurahaiset juoksentelivat lautasilla. Tuo käsi on hyvin pesty kumihanska, jonne on laitettu vettä, ja sen jälkeen pakastettu. Näin se pitää samalla myös juoman kylmänä.

Olin ehdottanut, että juhlaa nimitettäisiin kekriksi, koska se on suomalainen perinne ja itse asiassa vastaa amerikkalaista halloweenhapatusta, ja jota on vietetty aina näihin samoihin aikoihin. Mutta oppilaat olivat halunneet nimenomaan, että sen pitää olla halloween.
Paikkakunnalla on vanha perinne, että neljä kertaa vuodessa on markkinat torilla, ja yhdet niistä markkinoista on juuri nämä pyhäinpäivän tienoilla järjestettävät kekrimarkkinat. Perinteisesti oppilaat pääsevät ruokatunnin tienoilla markkinoilla käymään.
Iltapäivällä viimeisellä tunnilla oli oppilaille järjestetty halloween-ohjelmaa keskusradion kautta.

Kuvassa selin oleva opettaja on abien ryhmäohjaaja ja hän on juuri saanut abipaidan, jollaisen kaikki abitkin ovat hankkineet.

7 kommenttia:

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vaikken asu Suames, viarastan Halloveenia. Kekri taas viitta suamalaasehen keskustapolitiikkahan. Enkä tarkoota stads mitte- politiikkaa.

isopeikko kirjoitti...

Peikko koitti antaa karkkia niille kummituksen näköisiksi pukeutuneille lapsille, mutta ne juoksivat karkuun. Hassu juttu.

Eikä ne huolineet keppostakaan vaikka peikko huusi niiden perään että ne tulisivat hakemaan sellaisen.

Kumma ettei nuo jutut toimi täällä.

Sauerkraut kirjoitti...

Mun työkaverillani on tänään halloween-juhlat, mutta minun pitää mennä töihin. Enpä halloweenista oikein perustakaan. Ei semmoista vietetty mitenkään vielä silloin kun olin koulussa, ei ainakaan meillä päin. Eikä siitä edes monta vuotta ole. Milloin se oikein on tullut Suomeen? :o

Rita kirjoitti...

Hah hah, tuo kelluva hanska tekee vaikutuksen :D

Kekri ei sano minulle mitään, mutta Halloween ja muu amerikkalaisuus on ollut kovasti mielessäni ja mieleeni ihan lapsesta ja Aku Ankoista asti. Hienoa että laitoitte Halloween-kek(ke)rit pystyyn!

Kirlah kirjoitti...

Äijänkäppyrä: meidän ikäpolvi vierastaa sitä varmaan siksi, että se on uutta.

Isopeikko: jospa meille muotoutuu Suomessa erilainen ja omaperäinen Halloween. Mielenkiintoista tulevaisuudessa nähdä, millaiseksi se vakiintuu.

Sauerkraut: ei ole kovin vanha uttu, meidän koulussa oli ensimmäistä kertaa. Onhan sitä ollut jo muutama vuosi, mutta minusta tuntuu, että nyt se on oikein rytinällä tulossa, eilenhän oli tv-ohjelmissakin Halloweenia, mm. Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Rita: Ei minullekaan keksri ole sanonut koskaan mitään. Mutta minulla on tunne, että ihmiset ovat heränneet huomaamaan kekrin nyt, kun Halloween on rantautumassa Suomeen.

Amerikkalaisuudesta puheen ollen, amerikkalaisuus on itselleni ollut aina kovin vieras kulttuuri, ehkä siksi, että en ole koskaan oikein opiskellut englantia. Mutta siinäkin kulttuurissa on niin monta erilaista puolta, että pitäisi joskus oikein paneutua ja tutustua.

Anonyymi kirjoitti...

Kamala sanoa, että vasta tässä iässä olen oppinut tietämään, mitä tarkoittaa kekri -sana. Että sitä ihminen voi olla tietämätön vaikka luulee paljon osaavansa. Itse en vietä halloweeniä, kaipa siksi, että jotenkin tuntuu, että naamari on naamassa kaiken aikaa, heh.

Kirlah kirjoitti...

Vilukissi: eihän se mitään haittaa, jos ei kaikkia asioita tiedä, onpahan aina uutta ja mielenkiintoista odotettavissa tulevaisuudessakin.