torstai 17. toukokuuta 2012

Venynyt iltapäivä

 Eilinen iltapäivä sujui miellyttävissä merkeissä. Kaksi opettajaa alakoulun puolelta jäi  eläkkeelle ja koulun jälkeinen iltapäivä aloitettiin eläkekahveilla. Joka kerta kun itseäni nuorempien eläkekahveja juodaan, riipaisee hieman, että omia kahvejani ei voida juoda vielä muutamaan vuoteen. Mutta tuo tunne kestää vain senhetkisen tilaisuuden ajan. Olenhan aina tiennyt, että lukiopuolen opeilla eläkeikä on korkeampi. Olen itse asiassa tyytyväinen, että minulla on vielä jokin yhteisö, johon kuulun. Ja kun välillä muisti ja ymmärrys pätkii, mutta silti en tunne itseäni vielä täysin kehäraakiksi, on itse asiassa osa-aikaeläke minusta hyvä systeemi.

Jos ei olisi tätä mainittua yhteisöä, en olisi päässyt kahvien jälkeiseen arvostelukokoukseenkaan, joka oli oikein miellyttävä ja kiva tilaisuus. Meidät vietiin golfkentälle pariksi tunniksi vähän tutustumaan tähän ihme harrastukseen. Mikäs sen hienompaa kuin kevään ensimmäisessä lämpimässä säässä ja taivaalta helottavassa auringonpaisteessa vihdoinkin oppia tietämään, mitä tarkoittaa green, svingaus ja puttaus. Olemme olleet täällä kerran aiemminkin, mutta silloin ei päästy kokeilemaan näin monenlaisia lyöntejä.

Sen jälkeen varsinaiseen asiaan eli ruokapöydän ääreen aivan sudennälkäisinä. Kun oli saatu vatsantäytettä, alkoi kouluvuoden hyvien ja huonojen asioiden arviointi ja ruodinta. Onneksi olimme jo sähköpostilla täyttäneet arviointikaavakkeet, joten nyt oli vain yhteenvedon aika. Silti aikaa meni kaikkineen iltayhdeksään. Ja oppilaiden aineiden loppulausetta lainatakseni voi sanoa, että "väsyneinä mutta onnellisina saavuimme kotiin".

Olin itsekseni ihmetellyt, kuka jaksaa ja viitsii keräillä ne sadat pallot, jotka levisivät meidän jäljiltämme ympäri kenttää. Mutta ratkaisu olikin tuon kakkoskuvan kaltainen keruukone. Sellaisella koneellakin saa kyllä ajella muutaman kerran ympäriinsä ennen kuin ne kaikki pallot on kerätty.

P.S. Huomenna lähden Espanjaan viikoksi keskustelukurssille, joten sitten minulla on ehkä kaikenlaista mielenkiintoista kerrottavaa.

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Mutta ei vissiin tarvinnut läheisille maanteille, eikä ohrapelloille lähteä palloja keräilemään ? ;)

Keskustelukurssi?
Sellaiselle minunkin pitäisi osallistua.
On vaan turhan kaukana, kun Espanjassa.
Minä en osaa keskustella lainkka.
En pysty hermostumatta (muut eivät ymmärrä, tiedä, ovat väärässä jne.) puhumaan juurikaan rauhallisesti mistään :(
Sentähden istunkin tuppisuuna varmuuden vuoksi.

Jaa...ettäkö oikein kursseja?
Ehkä kaikkea ei sittenkään ole menetetty?
Saavat minustakin kohta oivan ja sivistyneeltä VAIKUTTAVAN keskustelijan.

Kirlah kirjoitti...

kaisa jouppi: heti kiinnitti huomiotani tuo mainitsemasi "ohrapelloille". Kuule, täällä ei juuri ohrapeltoja ole kuten siellä. Vain karuja kallioita, vettä, metsää. Mutta emme keräilleet palloja metsästäkään. Hih, ei ollut voimaa lyödä niin kovaa :)

Ja vielä hah, se puhekurssi oli espanjaksi :)