sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tunnetko maisemat

Tunnetko Suomen eri alueiden stereotyyppiset maisemat? Kyllä varmaan. Mutta mistä sitten arvelet näiden kahden ylimmän kuvan olevan? Onko yllä järvimaisema Saimaalta, Pohjanmaan tulvapellot vai kenties Helsingin liepeillä kulkevan joen suistoalue? Näitä kaikkiahan se itse asiassa voisi olla.

 Itse asiassa ei mikään ollut oikein, sillä ylin järvimaisemalta vaikuttava kuva on Nurmijärveltä tältä keväältä. Ja alempi kuva, jota olisi voinut luulla eteläisen Suomen viljapelloilta otetuksi, (paitsi että mistä tuo lato siihen on ilmestynyt), on Etelä-Pohjanmaalta. Niin ikään tältä keväältä, eikä tulvista tietoakaan!

Mistä ovat nämä kaksi seuraavaa kuvaa? Onko ylempi jokin Lapin tuntureista ja alempi  Lapuan Simsiönvuorelta? 

 Ei, vaikka niitäkin ne voisivat tietysti olla. Ylempi, luminen möykky, on tältä keväältä Seinäjoen Jouppilanvuoresta, alempi joltain kesältä Lapin Pallastunturista.

Tämä on varmaan Lapin vaaroilta tai Saimaan kallioisilta rannoilta? Ei totta totisesti, vaan Seinäjoelta. Horisontissahan siintävät jotkut Seinäjoen tehtaanpiipuista.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kauniita maisemia!

Neili kirjoitti...

Kivat maisemakuvat.

Kirlah kirjoitti...

Yaelian ja Neili: Kiitos.

Vielä muuten selvennykseksi, että tuo Nurmijärven kuva on todellakin veden vallassa olevilta viljapelloilta eikä mistään järvestä.