torstai 31. toukokuuta 2012

Sitä sun tätä

Kävimme alkuviikosta kaverin kanssa katsomassa kaupungissa tablettitietokoneita eli iPadejä. Alkaa nimittäin tuntua siltä, että ilman ei enää pärjää. Lentokoneeseenkin pitäisi puukata nykyään itsensä jo etukäteen, ja jos olet ulkomailla jossain hevon kuusessa eli viidennessä männyssä (quinto pino),  kuten espanjalaiset sanovat, jäät hyvässä lykyssä rannalle ruikuttamaan kun muut lentävät ilmojen halki Suomeen.

Nyt vain ilmeni ongelma. Olisiko sittenkin parempi ostaa vain pienoissanakirjan kokoinen kännykkä, jossa on myös hyvä nettiyhteys ja tietysti mahdollisuus lukea sähköposteja ja lähetelläkin niitä ja voi tilata junalipun suoraan kännykkäänsä ilman paperiversioita. Vai onko kirjan kokoinen iPad sittenkin parempi. Se vain on matkoilla turhan iso ja painava. Mutta sillä saisi otetuksi kuvia ja videoita, mutta saahan kännykälläkin. Molempia ei viitsisi ostaa, jäävät kuitenkin ehkä vähäiselle käytölle. Kirjoittelen nimittäin sen verran paljon kaikenlaisia juttuja, että haluan käyttää työskentelyyn kunnon läppäriä, jossa on lisänäppäimistö. Se on paljoon kirjoittamiseen paras.Mutta sittenkin, kyllä olisi mukava kun olisi iPad!

Toisaalta on joskus hyväkin, että ei ole hommannut junalippuakaan etukäteen. Viimeksikin ulkomailta tullessa lentokone oli vähän myöhässä, joutui kaartelemaan Helsingin yllä, sillä kentällä oli ruuhkaa. Otin kentältä taksin Tikkurilaan ja juuri nipin napin ehdin junaan. Kun sain matkalaukun portaalta eteiseen, juna jo liikkui.

Ja aasinsillan kautta Tikkurilaan. Asemarakennuskin on kuin jokin lato. Huomaavatko paikalliset ollenkaan puutteita. Tilat ovat jo aikaa jääneet ensinnäkin pieniksi ja rakennus rapistuneen oloinen, ulko-ovikin rumempi kuin Pohjanmaan ladoissa. Ulko-ovi on suoraan pihalle, jolloin 30 asteen pakkasillakin oven aukaisu puhaltaa huurut suoraan hallissa seisovien niskaan. Miten Suomessa on voitu rakentaa rakennus, jossa ei ole tuulikaappia, jonne enin kylmyys ja lumet jäisivät! Nyt vain eletään toivossa, että älyävät purkaa koko höskän ja rakentaa uuden kunnon asemarakennuksen.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jo oli komea kuusi käpyineen! Mä en tajua muusta kuin isosta omasta tietsikastani, jonka laatikko seisoo lattialla, kai se on se keskusmutikka. Jotenkin tuntuu,että oon jälkeenjäänyt monellakin tapaa. Vai on Tikkurilassa sellainen asemarakennus, on kyllä aika outoa, ettei ole tuulikaappia meidän olosuhteissa!

Villasukka kirjoitti...

Miulla on iPadista se ihan ensimmäinen versio eli ei kameraa. Ja kameraa en ole kaivannutkaan, sillä mukana kulkee yleensä aina järkkäri. iPadia sen sijaan rakastan. Se on miun navigaattori, neuleohjevarasto, digilehtiä vaikka kuinka paljon, ja vaikka mitä. Kulkee reissussa mukana tosi näpsäkästi, näen lukea siitä paaaaaljon paremmin kuin kännykästä (aikuisnäkö kuulemma) ja sillä on ihan helppo kirjoittaakin.

Kirlah kirjoitti...

Vilukissi: kävyt ovat komeat, ja ihan omassa pihassa. "Ja taivas niin sininen kuin se vain Suomessa olla voi", kuten eräs saksalainen sanoi kerran.
Rakentaminen Suomessa on mennyt alas päin. Toivottavasti kohta ylös päin!

Villasukka: iPadiin minäkin olen hissukseen tässä parin päivän aikana kallsitunut. Harmitti jo, etten ostanut saman tien kun oli tilaisuus, sillä ensi viikolla sitä jo tarvitsisin. Onko siinä navigaattorikin? Vai netissä navigointiako tarkoittanet?

Liisa kirjoitti...

Samoissa ajatuksissa täppärin hankkimisen kanssa. On ollut muutamia hetkiä, jolloin siitä olisi ollut todella apua. Mutta on niitä muitakin kuin iPad. Siinä ongelma ratkaistavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kännykkä, jossa nettiyhteys, mutta ulkomaille lähtiesä asiasta perillä olevat lähteet kehottivat käyttämään jotain vanhaa kännykkää. Lasku voi kuulemma olla tähtitieteellinen, jos kännykkä koko viikon hakee jotain nettiyhteyttä. Kyllä asemilta vielä lippuja myydään.

Kirlah kirjoitti...

Liisa: Kyllä minulla läppäri on ollut jo kohta kymmenen vuotta, mutta se on turhan iso ja painava ottaa ulkomaille mukaan. Nimenomaan matkoilla olisi pieni koko ja monipuolisuus valttia.

anonyymi: juu, kyllä lippuja myydään ja niitä saa tulostetuksi itse paperillekin. Olen luopunut ajatuksesta ostaa "älykäs puhelin".
En tiedä, tuliko tehdyksi hullusti, kun kaupungissa käydessä tuli myyjän kehotuksesta päivitetyksi vanhan kännykän puhepaketti sellaiseksi, että siinä on nettiyhteyskin, sen kun sai samaan hintaan kuin puhe ja tekstiviestit.

En aio käyttää puhelimella nettiä, mutta kun aina tuli vähän ylimääräistä laskua "tiedonsiirrosta", vaikka en ollut koskenutkaan nettipuoleen, otin tuon paketin. Kuulemma puhelin itse ottaa yhteyden ja päivittelee ties mitä itsekseen, jolloin laskua kertyy.
Voi meitä höynäytettäviä pieniä ihmispoloja!

Liisa kirjoitti...

Kirlah,
Kyllä minä tarkoitin niitä pienempiä kuin läppäri. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja yksi niistä on täppäri l. sormitietokone. Suomenkielisestä nimestä on kai kisattukin.

http://goo.gl/clL2X

Hyvää alkanutta lomaa!