maanantai 11. kesäkuuta 2012

Varoituksen sanoja

Aioin mennä mattoja pesemään, mutta pesualtaisiin ei tullut vettä. Kunta pitää nimittäin rannalla yllä matonpesualtaita, joihin saadaan järvestä vesi. Pumppu oli rikki. Vasta tänään tai huomenna tulee uusi pumppu.

Niinpä minulla on ollut aikaa perustaa uusi blogi, johon laitan kaikenlaisia luontokuvia. Mutta varoitus: lukijan täytyy ottaa huomioon, että minulla on intoa enemmän kuin taitoa, ja minulle tilanteisiin liittyvä tarina on useimmiten tärkeämpi kuin kuvan taiteellisuus.

Minulta näyttää puuttuvan myös itsekritiikki, sillä mukana voi olla kaikenlaisia heilahtaneita, pimeitä, valottuneita ja epäselviäkin kuvia. Mutta koska eläinten kuvaaminen on kovin haasteellista, olen onnellinen, jos ylipäätään ehdin laukaista kameran ennen kuin otus on kameran ulkopuolella. Kasvit pysyvät paikallaan, mutta nekin on kuvattu useimmiten väärästä suunnasta, väärään aikaa ja väärässä valossa. Mutta jos kaiken tämän kestää, voi vilkaista blogista, mitä linssin eteen on sattunut jäämään.

8 kommenttia:

Mustis kirjoitti...

Omat kuvat ovat aina omia, ja omalla tavallaan jotkut heilahtaneet ovat ihan hienoja, tai kuten itselläni kun kuvasin ailakeita koira ryntäsi siihen väliin, no siitä tuli kuva:)

Matonpesu laiturilla on kyllä hurmaavaa hommaa, sitä ei vain enää tule tehtyä. Se kuului ennen aina kesään.. kesät taitavat olla kohdaltani ohi:)

Kirlah kirjoitti...

Mustis: totta, heilahtaneetkin voivat olla hienoja, riippuu tietysti tilanteesta.
Matonpesusta puheenollen, joku aina kysyy minulta välillä, enkö ymmärrä viedä mattoja pesulaan. Voi voi, ei se ole ymmärryksestä kiinni. Kysyjät eivät ole oivaltaneet, että pesemällä mattoja rannalla pääsee näkemään paljon muutakin. Matonpesu on vain tekosyy päästä näkemään äksöniä :)

kaisa jouppi kirjoitti...

Minun mielestäni sinun valokuvasi ovat kautta aikain (juhlallisesti jos asia halutaan esiintuoda ja minähän haluan) olleet ylihyviä.
Niissä on ollut aina myös huumoria.
Mitään heilahtamisia, valotusvikoja, tai samentumia en ole koskaan hoksannut.
Katselen kuvia aina kyllä sisällöllisesti (ainoa oikea sanailmaisu tähän kohtaan) enkä virheellisesti :D
Jatka samaan sähtiin!

Kirlah kirjoitti...

Kaisa Jouppi: Kiitosta kovasti ylisanoista, sellaiset hivelevät aina kovasti korvaa, vaikka itse tietäisikin omia vikojaan.

Heh, kuvien katselu on varmaan vähän samanlaista kuin musiikin kuuntelu. Minä kun olen huono musiikissa (entisen opettajani mielestä :), en älyä jos joku laulaa vaikka nuotin vierestä. Näin ollen minulle saattaa jokin musiikki olla nautinto, mikä toiselle voi olla tuskaa, jos laitteet eivät ole täydelliset tai nuotit eivät osu oikeisiin paikkoihin.

♥ Hannele kirjoitti...

miks sitä itsekritiikkiä ja anteeksipyytöä....

Kirlah kirjoitti...

Hannele: no kun tuntuu, että en halua pettää ihmisten odotuksia.

Aikatherine kirjoitti...

heippa, tämä on kutsu jos otat vastaan. olen aloittanut ketju kesäjännärin, haen kirjoittajia.
mukaan tulevilta haluan ilmoituksen kommiin.. alkuteksti on pieniä sanoja sivulla, VARJOJEN SAARI. käy tutustumassa ja tervetuloa luovaan jengiin, suurin osa kutsutuista on harrastajia, pieni osa kirjailijoita.. jännää syntyykö blogien välinen kesädekkari:))

Aikatherine kirjoitti...

Kiitos kun osallistut. Meistä kirjoittajista on 90% harrastajia. Olen kutsunut henkilöitä jotka kirjoittaa itse omin sanoin. Se on aina luovaa, vaikka se olisi päiväkirja. Tämä tarina on nyt jännäri, joten jotain kohtauksia kanattaa miettiä.. en haluaisi johdatella liikaa, uskon että keksit jotain yllättävää. Anna nimet ihmisille joista kirjoitat, myös kuvien liittäminen tai piirustusten on kiva idea.. olet nyt kirjoitus vuorossa 10. kun vasta minun alkuteksti ja Sylviiran kommiteksti on julkaistu. meitä on nyt yhteensä 12. ja lisään kutsuja kunhan tarina pääsee vauhtiin. Ensimmäinen omaan blogiin kirjoittaja saa tekstin varmaan valmiiksi nyt viikonloppuna, se voi olla sekä jännä, että virikkeitä antava, kannattaa lukea siis kaikki edeltävät. Itkupilli on luvannut tekstin ihan pian, hän on idealistinen, optimistinen, taiteijasielu viimisen päälle.Luulen että tulee häneltä myös hyvä kuvitus.. Kiitos vielä osallistumisesta.. jos saat idean voit kehitellä sitä jo valmiiksi omaan tiedostoon, ihmisiä on kateissa, nyt järvellä, meren rannalla, ehkä vuorilla.. Rajattomasti mahdollisuuksia , voin laittaa väliotsikoita, jos tarpeen. Anna palaa! Rennosti..