torstai 7. tammikuuta 2010

Kankeaa

Koska eilen oli viimeinen joululomapäivä, avasin laukkuni katsoakseni kirjoista, mistä kohtaa pitää tänä päivänä ruveta millekin luokalle paahtamaan. Mutta voi autuas pässi! Ei minulla ollutkaan koululaukussa yhtään kirjaa! Yritin katsoa lukujärjestyksestä, mihin aikaan minulla alkavat tunnit tänään ja mitä ryhmiä minulla ylipäätään on. Mutta ensimmäistä kertaa tämän kunniakkaan urani aikana oli käynyt niin, että minulla ei ollut lukujärjestystäkään!

Ei kovin kiinnosta mennä työpaikalle kahdeksaksi norkoilemaan, jos tunnit alkavatkin vasta kymmeneltä, joten lähdin eilen kävelylenkille koululle. Koulun piha oli ihan neitseellisen valkoinen ja tarvoin parinkymmenen sentin hangessa ovelle. Mutta ovi oli niin tiukka ja lukko jotenkin niin jumiintunut, että en saanut ovea auki. Sitä paitsi minua hiukan pelotti, että luulevat minua roistoksi, jospa ovat keksineet panna hälytyksen päälle tavallista aiemmin.

Soitin illalla kaverille ja kysyin, sattuisiko hänellä olemaan kaikkien lukujärjestyksiä (hän kun on vararehtorina nyt), mutta ei ollut. Netistä löysin lukujärjestykset, mutta olin nekin tietysti katsonut väärin ja olin tänään tuntia liian aikaisin koululla. No ei se haitannut, kerkesin valmistella päivän tunteja ja ehdin jo aloittaa ensi viikon uusintakuulustelukokeiden tekoakin. Mutta kyllä minä olen tyytyväinen, kun en ole ainut pöllö. Eräs toinen ope tuli tänään pari tuntia liian aikaisin! Lohduttavaa.

Muuten päivä meni kuten aina pitemmän loman jälkeen: oppilaat nukuksissa ja opettaja pyörryksissä. Ehkä tästä taas päästään vauhtiin.

9 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Loma ei ilmeisesti sovi sinulle lainkaan. (:-

Leen@ kirjoitti...

Voi autuas pässi! :) Sinäkö? Vai joku tietty pässi?
Kiitos tästä, oikeasti olit ensimmäinen, joka sai minut ajattelemaan, että ihanaa, ei tarvinnut kouluun. Miljoona muistettavaa asiaa ja sitten se hankaluus, jos jäät jostain syystä junasta eli unohdat jotain.

Liisa kirjoitti...

Kyllä se siitä. Muistan kerran erään kollegani tulleen alushameisillaan kouluun. Niinkin voi käydä.

isopeikko kirjoitti...

Lukeekos sinun oppilaat näitä juttuja? Saatko palautetta?

Millan kirjoitti...

No, tulipas ainakin kunnon harmistus ja säikähdys heti alkuunsa. Ei ainakaan jäänyt uneliaaksi tämä lukukauden alku sinun osaltasi. Eiköhän se siitä taas :)

Mansikki kirjoitti...

Sattuuhan sitä. Olet ainakin viettänyt rentouttavan loman, koska et aikaisemmin stressannut koulun alkamista ja tunteja. Hyvää alkanutta vuotta!

Rosina kirjoitti...

Mukavaa luettavaa!
Ei ne opettajat näköjään ole ihmistä kummempia:)

Kirlah kirjoitti...

Allu: Sitä minäkin olen vähän ruvennut uumoilemaan :)

Leen@: ei kukaan pässi, se vain on sellainen noitumissana, vähän kuin voi hiivatin hiivatti.

Liisa: no tuollaista ei ole kyllä tuttavapiirissä koskaan sattunut! Vai voi niinkin käydä! Mutta musitan kyllä omalta lukioajaltani, että yksi ope tuli tunnille villapaita nurinpäin.

Kirlah kirjoitti...

Isopeikko: tiedän, että jotkut lukevat. Yleensä eivät kommentoi. Meillä on täällä niin pienet ympyrät, että näissä kirjoituksissa ei ole heille mitään yllätyksiä.

Millan: ehkä se sitten tästä, tänään oli jo tunne kuin ei lomalla olisi ikinä oltukaan!

Mansikki: en olisi nuorempana luullut ja uskonut, että vielä tähän päästään, ettei koko lomaa tarvitsekaan miettiä pelkkiä oppilaita ja mitä niille opettaisi.

Rosina: oletkos sinä sitten kummemmiksi luullut :)