tiistai 3. toukokuuta 2011

Onkohan ensi vuonna töitäkään

Raportin tapainen kertomus mieleenjuolahtavista asioista:
*Katsoessani aamulla tammessamme kipittäviä oravia, joilla nyt oli harmaat housut jalassa ja ruskea paita, muistui mieleen, miten saksalainen ope ihmetteli, että Suomessa oravat ovat harmaita. Väitti, että Saksassa olisi vain ruskeita oravia. Uskoisko tuota. Eivätköhän ne vaihdakaan väri vuodenaikojen mukaan Keski-Euroopassa? Mahtavat haista keskieurooppalaisten oravien vaatteet jo vuosien kuluttua, jos ei niitä välillä vaihda :)

*Ei taida tulla minusta enää elävää ihmisten ilmoille. Minusta ennen kuulumatonta, että  aina aamulla saatuaan ylipäätään hengen kulkemaan ankarasti kakomalla ja luultuaan noutajan tulleen, alkaa päivä suhteellisen virkeästi. Mutta vaikka kuinka tarkasti yrittää elää, nostaa illalla kuumeen.  Olen jo yrittänyt tehdä varasuunnitelmia senkin varalle, mitä sitten pitää tehdä, jos eräänä aamuna mies ei saakaan henkeään edes pihisemällä kulkemaan. Ja samanlaisen taudin kourissa ovat kaikki, jotka olivat alkuperäisen tartuttajan kanssa samassa huushollissa :(

*Ulkona ovat kaikenlaiset työt saaneet odottaa tekijäänsä. Onneksi on kuitenkin ollut kylmää :)

*Minua jo hieman alkaa huolestuttaa, saanko ensi vuodeksi tunteja, kun ei minkäänlaista tietoa ole vieläkään tuntijaosta, vaikka koulua on enää vajaa kuukausi. Eihän tietämättömyys haittaisi muuten, mutta kun ei ole mitenkään varmaa, että niitä tunteja riittää kaikille. Minä en paljoa osa-aikaisuuden takia tarvitse, mutta jos niitäkään vähiä ei ole saatavilla niin... Jos olisi hyvissä ajoin tiennyt tuntimäärän, olisin voinut kysyä taas kansalaisopistoista. Nyt kyllä on jo aika myöhäistä.

Vaikka rehtorikin on vakuutellut, että kaikille tunteja riittää, en silti olisi niinkään varma. Eka luokalle lukioon on nimittäin tulossa vain kaksi oppilasta!! Joku saattaa hämmästellä, miten on mahdollista, että lukio yleensä on enää olemassa. Yksi selitys on, että tämähän ei ole enää itsenäinen lukio, vaan kolmen pisteen etä- ja aikuislukio. Toinen syy, että ykkönen aloitetaan vähäisestä oppilasmäärästä huolimatta, on se, että kunta ei ole määritellyt alarajaa alkavalle luokalle, joten vaikka olisi vain yksi oppilas, uusi vuosikurssi on aloitettava. Kaikki kurssit tietysti etäopetuksena. Ei vain ole mitenkään varmaa, saanko esimerkiksi minä olla opetusta antavana. Muissa toimipisteissä opet tarvitsevat myös tunteja :(
Vasta ensi perjantaina kuulemma on rehtoreilla palaveri, missä aineissa opetus lähetetään mistäkin pisteestä.

10 kommenttia:

♥ Hannele kirjoitti...

Kannattaaks etukäteen huokailla...?
Silloin joka murhe toistuu kahdesti.


messmör - en löydä sanakirjoist

Annikki kirjoitti...

oravia on tosiaan eri rotuja - Englannissa on nimenomaan oravia, muuten suomalaisen näköisiä täysin, jotka ei vaihtele pukujaan, ovat hieman suomalasita kesäoravaa tummempia - siellä nämä kaksi rotua ovat taistelleet elintilasta ja tuo köyhempi eli vähävaatteinen voittanut

Kirlah kirjoitti...

Hannele: kaikenlaisia sanoja sinä keksitkin ;)
Sanakirjan mukaan messmör on heravoi, meesvoi, (ei ole parempaa selitystä).

Katsoin vielä huvikseni ruotsalaisruotsalaisestakin kirjasta, jossa selitys: lös, bredbar mesost, minkä varmaan jo tiesitkin.
Ja sitten seuraava ongelma: mikä on meesvoi. Internetistä ruotsiksi hakemalla tuleekin hyviä kuvia, näyttää olevan Ruotsissa jokapäiväistä särvintä.

Oikeassa muuten olet, ei pidä liikaa hötkyillä. Kai sitä aina jotain hommaa löytyy, mutta olisi hyvä tietää jo ajoissa, että tietäisi ryhtyä toimenpiteisiin.

Annikki: eipä tullutkaan ajatukseen että oravat voivat olla eri rotua. Tack för kunskapen.

Sirkka kirjoitti...

Messmör on kai lähinnä kutunmaidosta valmistettua voileivälle levitettävää.. Jämtlannissa valmistetaan varsinkin ja käytetään.

Kirlah kirjoitti...

Sirkka: mielenkiintoista. Varmaan voimakkaan makuista.

♥ Hannele kirjoitti...

heravoi, miksei, tuota norjalaista herkkua ei Suames taideta syärä?

vilukissi kirjoitti...

Etu- ja jälkikäteen ei saa murehtia. Molemmat yhtä turhia. Jos ei tuota usko, niin sitten murehtii kolmasti; etukäteen, asian ollessa menoillaan ja jälkikäteen. Heh, ja minä en itse tuota ainakaan hallitse!

Kirlah kirjoitti...

Hannele: en ole ennen kuullut. Mutta sehän ei takaa mitään, Suomessakin on vielä monta sellaistakin asiaa joista minä en ole kuullut mitään :)

Vilukissi. Tuota samaa minäkin aina sanon, kolmasti murehtiminen on turhaa.
Mutta asioita ei pidä MUREHTIA, mutta niistä pitää HUOLEHTIA.

Allu kirjoitti...

Ei ne ainakaan kamalan harmaita ole.
http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Eichh%C3%B6rnchen_auf_Schnee.jpg&filetimestamp=20110405193155

Kirlah kirjoitti...

Allu, katsoin kuvaa ja todellakin, oravat olivat ruskeita, vaikka oli luntakin maassa. On kai sitten niin, että kun lunta ei ole niin pitkää aikaa Saksassa, ei oravat tarvitse kauheasti suojaväriäkään.