sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Nauttiminenko pahasta


Moni bloggaaja tuntuu olevan tyytyväinen,  kun Blogger oli käyttökatkolla, ei tullut roikutuksi jatkuvasti netissä ja sai tehdyksi välillä muutakin
Mutta onko blogissa pyöriminen sitten pahempi asia kuin jokin muu tekeminen. Kuka määrittelee, mikä ihmisen tekemisistä on arvostetumpaa, parempaa tai hyödyllisempää kuin jokin toinen. Yksi lukee romaaneja aamusta iltaan, toinen tekee käsitöitä jatkuvasti. Kolmas lukee lehtiä, joku istuu naapurissa juoruilemassa niistä, jotka juuri eivät satu olemaan paikalla. 

Jollekin on hölkkääminen tai muu liikunta tullut aivan pakkomielteeksi, tunnenpa sellaisenkin, jolle jatkuva siivoaminen oli niin tärkeää, että millekään muulle ei jäänyt enää aikaa. Jos joku tekee jatkuvasti intohimoisesti työtään, on sekin jo pahasta.

Kuka on määritellyt, mitä meidän tulee harrastaa ja tehdä töinämme tai vapaa-aikanamme? Miksi tunnemme huonoa omaatuntoa jostain harrastuksestamme? Vai onko meillä sisäänrakennettu kello, joka alkaa kilkattaa heti, kun alamme nauttia jostain? Eräs henkilö, nyt jo edesmennyt, oli kerran päässyt ensimmäistä kertaa eläissään kokeilemaan tikanheittoa. Hänestä se tuntui mukavalta harrastukselta, kunnes yhtäkkiä heitti tikat syrjään ja lausahti: "Nyt täytyy lopettaa, tähänhän tulee himo!"

Niin tai näin, joka tapauksessa Bloggerin kaatuminen laittoi ihmiset välillä miettimään elämän syntyjä syviä. Mikä on työn ja vapaa-ajan suhde, miten turvassa olemme netissä liikkuessamme ja kuinka riippuvaisia olemme nykyaikana toisistamme. Ja ylipäätään miten haavoittuvaisia olemme joka asiassa. Täällä hieman valaistusta Bloggerin kaatumiseen.

6 kommenttia:

Rosina kirjoitti...

Kirlah,
kirjoitit "minun suullani".
Tosi on, että turhaan tunnemme syyllisyyttä erityyppisten harrastuksiemme viemästä ajasta.
Mutta mitäpä muuta kuin aikaa minulla eläkeläisellä on?
Löysin viimeksi viime yönä itseni netistä, kun en saanut unta.
Mutta eipä tarvitse napsia unipillereitä!
Öisin mieleen nousevat synkätkin ajatukset saa hyvin pois lukemalla toisten blogeja tai sitten vaikka hakemalla tietoa eri asioista.
Kiitos nykyajalle tästä mahdollisuudesta. :)

isopeikko kirjoitti...

Peikko tietää! Peikko tietää! Vastaus on: muut.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: eikä vain harrastusten vaan kaiken muunkin takia saa aina olla huono omatunto.

Isopeikko: taas peikko arvasi oikein, eli siis tiesi.

kaisa jouppi kirjoitti...

Tietenkin, jos harrastus olis 24/7, niin olis aihetta huolestua, mutta eihän se meillä vielä huitele lähimaillakaan.

Minä kyllä hämmästyin, kun blogistani häipyi jonnekin internätin mustiin mujuihin OMA kommenttini Paulle, vaikka idioottivarmasti itse en vaikuttanut asiaan pätkääkään.
Minun harrastustoimintani kyllä loppuu, jos moiset häiriöt kovasti jatkossa jatkuvat :(

Kirlah kirjoitti...

KaisA JOUPPI: Eihän meidän tosiaan tarvitse huolestua, samahan se mitä tässä aikamme kuluksi värkätään. Eihän nekään huolestu, jotka istuvat aamusta iltaan kaljamukin ääressä terassilla.
-Minullekin tulleista kommenteista on suuri osa hävinnyt. Kurjuus.

Pia kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä kaikkien kommenttien kirjoittajien kanssa ja kirjoituksesi on todella mielenkiintoinen.