keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Meille oli järkätty ylläri

 Sähköpostissa oli vain ilmoitus, että tänään iltapäivällä koko koulun väki satamaan. Mukavat vaatteet ja hyvät kengät mukaan. Piti oleman arviointi-iltapäivä. Kyselin sieltä ja täältä, mitä oli luvassa, mutta kenelläkään ei ollut enempää tietoa kuin minullakaan. Meille oli järjestetty yllätys! Siispä oli pakko sonnustautua satamaan. Ja meidät ohjattiin ensimmäiseksi laivaan.

 Laivassa oli tosi hyvät ruokatarjoilut, oikein kahdenlaista salaattia, maukasta kanakiusausta, patonkia, yrttilevitettä ja juomaa monenlaistakin. (Tietysti minä olin taas tullut autolla, joten ei valinnanvaraa jäänyt kovin paljoa). Mutta laivamatka sujui syöden ja muuten riemuiten.

 Meidät vietiin erääseen Saimaan saareen. Saari on niin suuri, että siellä on pari lampeakin ja paljon luontopolkuja. Aivan upeat hiekkarannat ympäri saarta ja mahtava mäntymetsä. Saaressa on joskus pidetty täysihoitolaakin ja täällä on mm. George de Godzinsky viettänyt kesiään.

Tälle saarelle on usein tehty laivaretkiä myös opppilaiden kanssa, silloin oppilaat ovat uineetkin, jos sää on sallinut ja onpa joskus yövyttykin mökeissä. Meille oli perillä järjestetty parin kilometrin patikkareitti, ja tietysti oli myös rasteja, joissa kysyttiin paikkakuntatietoutta. Pöh, meidän porukka ei saanut kuin kaksi kymmenestä oikein. Mutta kuka nyt voi tietää, mihin suuntaan vesi on joskus virrannut salmessa, hyvä jos tietää nykyisen virtaussuunnan!

Mutta viimeiseen kysymykseen tiesimme vastauksen: Mistä syystä miehet ennen vanhaan keväällä eräretkelle lähtiessään saattoivat vaimonsa raskaaksi ennen lähtöä? a) pelkäsivät pitkää selibaattia b) pelkäsivät vieraiden miesten käyvän vaimon luona c) halusivat varmistaa geeniperimän.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Olipas kiva yllätys:)

Annikki kirjoitti...

Aaro Hellaakoski kaivauttanut kanavaa sinne saareen - konjakkipullosta (siis se palkkiona)

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: oli todella, paljon kivempi kuin jos sama neljä tuntia olisi pakerrettu vain opehuoneen kuumissa tiloissa.

Annikki: tuota en tiennytkään. Paljon on näköjään kivaa tietoutta, joka ei vain jostain syystä ole saavuttanut omia korvia.

aikatherine kirjoitti...

tuollaisia ylläreitä olisi kiva saada..näytti upealta paikalta ja huvilakin oli tuhtia tekoa.. ennenvanhaan kaikki oli oikeesti parempaa. rakennettiin talotkin kestämään. saimaa on kaunis aina..

Kirlah kirjoitti...

aikatherine: pakko myöntää, että oli kiva, että reissu oli yllätys. Melkein mukavampi kuin jos olisi tiennyt etukäteen. - Vaikka kyllä jotain laivamatkaa uumiltiin, kun kerran satamassa tavattiin.
-Kertakäyttökulttuurista pitäisi todella päästä eroon. Talot saisivat kestää seuraavallekin sukupolvelle.