tiistai 9. helmikuuta 2010

Liian lyhyt pinnako vain


Jokin asia sentään toimii. Huomenna saamme hakea kaupungista auton! Siis sen, josta jo kauan sitten kirjoitin, että se lepäilee lämpimässä tallissa korjaamolla, kun minä pusken pakkasessa töihin. Eihän se ollutkaan siellä kuin kuusi viikkoa. Varaosa on Espanjasta vihdoin tullut, ja kuulemma tällä kertaa sopivakin. Se etu tästä on ollut, ettei ole bensaakaan kulunut, kun ei ole autoa ollut.

Lähdemme linja-autolla sitä huomenna hakemaan. Jospa minä saan nyt tietokoneasiatkin lopulliseen kuntoon, kun vihdoin pääsen erinäisiä epäselviä asioita liikkeeseen selvittämään. Yksi niistä on se, että tietokoneessani on Windows 7, joka muuten toimii hyvin, mutta monitoimitulostimelleni en ole löytänyt ajuria (heh, olen tässä askaroidessani oppinut sellaisenkin asian olemassaolon), joka sopisi tuohon käyttöjärjestelmään, joten kai pitää ostaa uusi tulostin. Ja on minulla muutakin toimitettavaa siellä.

Tänään ei sitten mikään muu asia toiminutkaan. Koeviikon jälkeen yritin laittaa oppilaitten kurssiarvioinnit koulussa tietokoneelle, mutta jostain syystä minun kurssejani ei ollut sinne ohjelmoitu, joten en voinut numeroita syöttää.

Tänään alkoi kakkosella suullinen ruotsinkurssi. Joka kielessä on lukion yksi kursseista muutettu pakolliseksi suulliseksi. Siinäkin minulla meni kaikki suunnitelmat vinksin vonksin, kun opetus oli luokassa, jossa on etäopetuslaitteet, ja niissä taas jotain häikkää. Taustalla häärivät matikanopettajat koneita ihmetellen, ja me oppilaitten kanssa yritimme keskittyä omaan hommaamme.

Seuraava ihmetys ja säikähdys oli, kun yhtäkkiä huomaamattani yksi abi oli tullut ovenrakoon. Säikähdin kuollakseni, mikä musta möykky siellä seisoo. (Niille jotka eivät vielä tiedä, kerrottakoon, että olen kova säikkymään asioita. En pelkää mitään, mutta säikähdän kaikkia hiiviskelijöitä, kovia ääniä jne). Oppilas oli tullut kysymään, milloin aloitamme harjoituskuuntelun ensi viikon yo-kuuntelua varten. Minulta oli jäänyt kuuntelun aikataulu huomaamatta, ja nyt kiireellä vein abit toiseen luokkaan kuuntelemaan harjoitusta. Jouduin viemään oman luokan CD-soittimen heille, ja itse jäin ilman.

Ai että alkaa keittää tämä iänikuinen asioiden epäjärjestys ja toimimattomuus. Jos minun pitäisi hakea uutta työpaikkaa, jossa vaaditaan stressinsietokykyä, pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä, joustavuutta, iloista mieltä ja asennetta, luulen, että sellainen paikka jäisi minulta saamatta. Hakisin vain sellaista paikkaa, jossa vaaditaan heti kiukustuvaa ja hermonsa menettänyttä vanhaa akkaa.

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ei sentään ihan vielä joka kielessä pakollista suullista kurssia. Ei koske vielä B2- ja B3-kieliä. Eikä se minun ymmärtääkseni vielä ole pakollinen, koska ainakin A-kielessä (vieras kieli) se on kurssi 8, joka ei ole pakollinen.

Kirlah kirjoitti...

Villasukka: Hyvä kun huomautit, kirjoitin vähän epäselvästi.
Suullinen kurssi ei ole siis pakollinen kaikille. Mutta se tulee ensi syksystä lähtien olemaan sillä tavalla pakollinen, että koulun on pakko tarjota suullista kurssia syventävänä, jonka oppilas voi sitten valita halutessaan.

Opettajat tietysti ovat toivoneet, että suullinen tulisi muiden syventävien lisäksi, vaan eipä niin käynyt. Vaan yksi entisistä jo olemassaolevista syventävistä muutettiin suulliseksi. Meillä ei nyt sitten ole ruotsissa kuin kaksi syventävää kurssia (toinen siis se suullinen), englanninope sai yhden puolikkaan kurssin lisää.

karjalaine kirjoitti...

Jos viras olevii määräst voip mittää päätellä, nii kiukkusil vanhoil akoil sitä vast kysyntää onkii.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

joo, tietokoneet ei oo ikuisii, tarttee uudistusta.c

Kirlah kirjoitti...

karjalaine: sittenhän minullakin on toivoa :)

Hannele: valitettavasti.