torstai 1. huhtikuuta 2010

Vielä jatkuu ensi vuonnakin

Olipahan eilen taas oikein maratonin pituinen opekokous. Kaksi tuntia ensin kokousta, sitten minulla oli vielä tunnin mittainen kehityskeskustelu lukion rehtorin kanssa. Mutta selvisipähän ainakin se, että uudet oppilaat otetaan syksyllä ykköselle, ja ainakin vuodeksi eteen päin on siten tiedossa minullekin töitä. Oppilaille on luvattu, että kaikki, jotka tänne lukioon otetaan, saavat käydä koulunsa loppuunkin omalla paikkakunnalla.

Nyt yläkouluun on valittu uusi rehtorikin, joka pääsee tulemaan vasta vapun jälkeen. Näin ollen meillä on erikoinen tilanne, että emme tiedä ensi vuoden tuntejamme ja työmääräämme tarkkaan. Aina ennen on kunkin seuraavan vuoden tuntimäärä ollut selvillä jo maaliskuussa, heti sen jälkeen kun oppilaat ovat tehneet ensi vuoden ainevalintansa.

Mutta minullapa on enää kahtena päivänä opetusta. Sitten alkaa koeviikko, minkä jälkeen alkaa "eläkejakso", koko keväänä ei ole opetusta, vasta syksyllä taas. Mutta kuten jo etukäteen tiedän ja arvaan, en saa rauhassa kekkuloida miten haluan. Eilen täyttyi kalenteriin jo kaikenlaisia opekokouksia ja muita tilaisuuksia, uusintakuulusteluja jne, jotka on pakko tehdä. (L:lle huom: tämäkään ei ole valitusta, onpahan vaan toteamus!)

Aiemmin rehtori sanoi, että osa-aikaeläkeläisten ei ole tarvinnut yleensä vapaalla jaksolla osallistua opekokouksiin. Mutta nyt huomasin, että aiheet niissä ovat sellaisia, että olisi syytä olla paikalla. Kysyin myös, tarvitseeko tulla kevätjuhlaan, johon rehtori totesi, että hän katsoo "pahalla silmällä", ellei ihminen osallistu kevätjuhlaan.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mukavaa että sait tietää että tuo jatkuu ensikin vuonna.Iloista pääsiäistä Kirlah!

Villasukka kirjoitti...

Kiva kun töitä riittää. Me emme ole koskaan saaneet vielä maaliskuussa tunteja selville, hyvä jos huhtikuun loppupuolella. Nyt luulen, että 14.4. kokouksessa selviää.

kato nyt tätäkin kirjoitti...

Kiva kuulla, että sait selvyyttä asiaan ja että työt jatkuvat!

Minua jännittää joka vuosi, jatkuuko työ vielä seuraavanakin vuonna. Työtähän on niin kauan kuin on suomalaisia oppilaitakin. Ensi vuodeksi epäilen saavani kuusi viikkotuntia. Jos tulee enemmän, niin se on vain iloinen yllätys. Jos ei tule lainkaan tuntreja, niin... ei sillekään voi mitään.

isopeikko kirjoitti...

Kouluun on aina pakko mennä, syystä tai toisesta :) Mainos: Tänään peikolla on hiano koulutarina.

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: kiitos samoin, hyvää pääsiäistä sinnekin!

Villasukka: jaa, saattaa sitten olla isoissa kouluissa vähän eri asia kuin pienissä.

Kato nyt tätäkin: Toivottavasti saat tunteja, siis enemmänkin kuin tuo luulemasi.

Isopeikko: Luin jo! Hiano oli, kannattaa muidenkin lukea!