perjantai 7. elokuuta 2009

Uusi elämä

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun aloitin blogini Kielten ihmeellinen maailma ja Kieltenopen päiväkirja. On tullut aika aloittaa uusi elämä. Yhdistän nämä kaksi yhdeksi Kirlahin blogiksi ja kirjoitan tässä lähinnä työhöni, opetukseen, kansainvälisyyteen ja kieliin liittyvistä asioista. Mikäli aivan pakottavaa tarvetta ilmenee, ei ole mahdotonta, että jokin muukin aihe vilahtaisi.

Olen aiemmin keväällä aloittanut Suomalaista elämää -nimisen blogin. Blogi on ollut kesällä tauolla, sillä sen tekeminen on hakenut muotoaan. Blogin tarkoitus on kertoa suomalaisesta elämästä ja suomalaisista ilmiöistä. Koska minulla on paljon nimenomaan saksankielisiä tuttavia, kirjoitan myös saksaksi. Blogi saattaa soveltua myös suomen kieltä harjoitteleville, mutta myös saksan taitoja opiskeleville tai taitoja verestäville.

10 kommenttia:

maalainen kirjoitti...

Protestoin tietysti Kieliblogin lopettamista vastaan, mutta jääväthän vanhat artikkelit jäljelle ja tämä uusi ei suinkaan hylji samantyyppisiä aiheita.

Elina Koivisto kirjoitti...

Siirryn heti uuden blogisi lukijaksi! Minulle sopii oikein hyvin, että yhdistätä kaksi blogia ja kirjoitat laajasti niissä. Se on jotenkin yksinkertaisempaa! Onnea uudelle blogille!

Rita kirjoitti...

Onnea uudistumiselle!

Hienoa että pääsemme silti palaamaan aikaisempiin kirjoituksiisi ja ammentamaan niiden aarreaitasta. Nyt pitää siis miettiä mihin niiden osoitteet säilömme... Ehkä pistät linkit tälle sivulle?

Monet kiitokset tähänastisesta, Jatkukoon antoisa blogitoveruus pitkään!

Sydämellisesti Rita

Tuula kirjoitti...

Onnea uusille blogeille! Ilmottauduin lukijaksi molempiin heti.

Yaelian kirjoitti...

Onnea uudelle blogille.Olen seurannut jo jonkun aikaa kieliblogiasi, vaikken sinne ole oikein kommentoinut.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Täytyypä vihjaista miehelleni, joka ahkerasti opiskellut suomea yliopistolla.

Villasukka kirjoitti...

Ilman muuta seuraan perässä! Onnea uuteen!

Minun videoneuvotteluopetukseni kutistui melkein olemattomiin. Minun piti opettaa neljä ykkösten ranskan kurssia (kaksi ihan alkeita ja kaksi missä ovat peruskoulusta jatkajat mukana), mutta Petäjäveden ainoa aloittaja ei tullutkaan heidän lukioonsa, joten... No, jäihän minulle yksi kakkosten kurssi ja kaiken lisäksi minun pitäisi opastaa italian vuorotteluvapaasijaista tässä videohommassa.

Mansikki kirjoitti...

Onnea uudelle blogille! Olen jonkin verran seurannut mielenkiintoisia kirjoituksiasi ja taidan tulla vieraisille tännekin.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kiitos kaikille blogikavereille. Kaikkien teidän blogejanne olen minäkin seuraillut, vaikka en ole kovin paljon aina kommentoinutkaan.

Kirlah kirjoitti...

Villasukka, ole vain tyytyväinen, että ei ole kovin paljon videoneuvotteluopetusta. Se teettää ainakin aluksi huomattavasti enemmän töitä kuin tavallinen luokkaopetus, vaikka on vähemmän oppilaita. - Ja koneissa on aina jotain häikkää, ja sitähän eivät oppilaat meinaa jaksaa.
Meilläkin on täällä käynyt usein, että oppilaita ilmoittautuu toisessa päässä opiskelemaan, mutta lopettavat jo ennen kuin on edes kunnolla päästy alkuun. Täytyy olla erittäin motivoitunut oppilas, että jaksaa opiskella hankaluuksista huolimatta.