lauantai 8. elokuuta 2009

Ihmekö tuo jos tuppisuuna

Olipa hauska tulla tänne tänä aamuna. Pelkäsin, että minulla ei ole enää yhtäkään lukijaa, että loputkin ovat häippässeet, mutta täällähän on jo pitkä rivi ihmisiä odottamassa kuin kunniakujassa. Eihän minun tarvitse kuin ruveta kirjoittamaan.

Paitsi että olin jo etukäteen kuvitellut, että minulla ei ehkä olekaan mitään kirjoitettavaa, jospa minä olenkin kirjoittanut ja ilmaissut näiden kahden vuoden aikana kaiken mahdollisen. Mutta sitten huomasin, että samahan pätee puhumiseen. Saman filosofian mukaan ajateltuna ihminen olisi jo kaksikymppiseksi päästyään sanonut kaiken mahdollisen, ja saisi lopun elämäänsä istua tuppisuuna.

Paitsi että usein näkee vanhoja aviopareja, jotka istuvat ihan tyytyväisen näköisinä toistensa seurassa puhumatta mitään. Keväällä Viron-matkalla linja-autossa istui vieressäni juuri tuollainen pariskunta, seitsemän-kahdeksankymppisiä iältään. Neljä päivää matkustettiin, enkä kuullut kuin kerran heidän käyvän tällaisen keskustelun:

Mies osoittaen ikkunasta erästä hotellia: -Tuossa on se Virun hotelli.
Nainen: -Mikä siellä on?
Mies: -Se Virun hotelli!
Nainen tökkii miestä kylkeen ja hokee:
-Oo hiljaa, semmosia puhut, ihmiset kuulee!

Meinasin kuolla nauruun, minäkin nimittäin kuulin vaimon tavoin hotellin nimen väärin.

4 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Löysinpä tänne minäkin.

Yaelian kirjoitti...

Hauska tuo tarina puhumattomasta pariskunnasta! Siis 4 päivää ja niin vähän puhuivat....

Anne Rongas kirjoitti...

Verkko on täynnä todisteita niille, joiden mielestä suomen kieli kuihtuu ja niille, jotka löytävät uusia rikkauksia, suomen lisäksi muista kielistä. Näinhän Raamattuakin käytetään, todistamaan omia mielipiteitä.

On verratonta, miten iloitteleva ja tutkiva ote elävään kieleen saa telkkimiskenttää netissä. Intoa Kirlah-kirjoituksiin!

HS: Suomen kielen kaventuminen huolestuttaa kielenhuoltajia 6.8.09 http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Suomen+kielen+kaventuminen+huolestuttaa+kielenhuoltajia/1135248265067

(Tämän blogin kommentteihin ei näemmä saa copy+paste-liitettyä mitään, joten tuo linkki itse näpytellen saattaa mennä hutiin vaikka yritin olla tarkka, jos ei toimi, kannattaa hakea jutun otsikolla Hesarin verkkosivuilta)

Kirlah kirjoitti...

Allu: kiva, tervetuloa.
Yaelian: ja se on totinen tosi. En kuullut muuta. Ja sitten senkin ainoan lauseen vaimo kuuli väärin.

Anne: kiitos tuosta linkistä, hyvin toimi.
Kirjoitanpa jatkokommentin omaksi postauksekseksi.