perjantai 24. elokuuta 2012

Melkein kuin Ruotsin-risteily


Eilenillalla oli kansalaisopiston opettajille risteily yllä etualalla olevalla höyrylaivalla. Tilaisuus oli samalla opettajainkokous, infotilaisuus ja pitkäaikaisen kansalaisopiston musiikinopettajan eläkkeellejääntimuistaminen. Mahdotonta miten joku osaa ja ehtii kaikkea. Kiitospuheessaan hän mainitsi vaatimattomasti, että eihän hän opettanut kuin muutamaa instrumenttia. Ja sitten seurasi varmaan ainakin parinkymmenen musiikkivehkeen luettelo!

Ihmettelin itsekseni, kuinka en ole oppinut tuotakaan opettajaa tuntemaan kuin vasta vuosi sitten, vaikka hän on aloittanut uransa samaan aikaan minun kanssani, kylläkin usean kunnan yhteisenä. Mutta minä kun en ole koskaan ymmärtänyt mitään musiikista, ei meillä juuri ole ollut mahdollisuutta tutustuakaan.
 Laivalla oli pikku purtavaakin, salaatteja, lihapullia ja perunalätysköitä. Oikein maukasta ja hyvää. Oli yhteislaulua, ja sen aikana ehdin jo luulla, että olemme ajaneet karille, sillä jysähti ja kolisi niin että mehut heilahtivat pöydälle. Mutta olimmekin tulleet rantaan.

Kävelimme kilometrin verran paikalliselle marjaviinitilalle, jossa saimme ostaa likööri- ja viinimaistiaisia. Liköörejä vain ei saanut ostaa kotiin lainsäädännön mukaan, mutta viinejä kylläkin. Ostin kaksi pulloa mustaviinimarjaviiniä ja ne kilisivät niin mahdottomasti, että oli pakko laittaa paperinenäliinaa niiden väliin. Kilisevien pullojen kanssa kylän läpi iltamyöhällä kulkeminen ei nimittäin anna hyvää kuvaa kansankynttilästä!

Pari kuvaa kirkonkylästä järveltä nähtynä.

Tämä Temolan viinitila on saanut palkintojakin erilaisissa kilpailuissa, ainakin muistaakseni mansikkakuohuviini oli voittanut parhaan sijan. Viinitilan pihapiiri on aivan upea. Saimme kuulla myös tilan historiasta ja juomien valmistuksesta. Vasta paluumatkalla huomasin, että joidenkin kassista ei pilkottanutkaan pullo vaan jokin kasvin taimi. Sieltähän olisi saanut ostaa taimiakin, olisi varmaan ollut minunkin viisainta ostaa vain kasveja. Nuo syysleimut olisivat komeita meidänkin pihassa.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta reissulta! En oikein ymmärtänyt miksi tilan likööriä ei saanut ostaa mutta viiniä kyllä...

Sirkka kirjoitti...

Olihan mukava opettajainkokous järjestetty! Kyllä sinä niitä kasveja voit ostaa jostakin muualtakin, tuskin tulet ostaneeksi juuri tätä viintä muualta. Toivottavasti on hyvää! (varmaankin)

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: Suomen alkoholilainsäädäntö on jokseenkin outo. Ei sitä ymmärrä tässä kukaan muukaan. niin vain on, että hae saavat valmistaa ja myydä paikan päällä juotavaksi liköörejä, mutta niitä ei saa myydä ulos.
Viiniä saa juoda paikalla sekä ostaa kotiin.

Sirkka: Totta, taimimyymälä on ihan lähellä, sieltä voin ostaa vaikka mitä kasveja.
Viiniä maistoin jo ja hyvää oli. Ainakin siitä päätellen, että pää ei tullut kipeäksi. En nimittäin voi juoda rypäleistä tehtyä punaviiniä, sillä niissä on tanniinia tai mitä lie myrkkyjä niin että migreeni iskee ihan pienestäkin määrästä.

Aikatherine kirjoitti...

kiva matka, en tunnista kuvista mikä paikka, mutta kaunista on. Mielenkintoinen viinitila, en ole käynyt kotimaan tiloilla.(tunnustan;)ulkomailla olen käynyt isoilla viinitiloilla ..sivullani pieniä sanoja on SINULLE TUNNUSTUS.Käy noutamassa