perjantai 31. elokuuta 2012

Koulussa ja kaupungissa

Yläkoulun yleisurheilukisat olivat eilen aamupäivällä. Oli niin kaunis aurinkoinen päivä, että harvoin sellaista sattuu juuri ulkoilupäivänä. On sitä ollut tihkusateista ja sumuistakin urheilupäivää ja siellä saanut kylmissään nostaa korkeushyppytelineellä rimaa tai kirjata muistiin pituushypyn tuloksia. Nyt minulla oli jo tunnin kuluttua lähtö takaisin koululle lukion tunneille, sillä lukio ei osallistunut näihin geimeihin. Onneksi, sillä minä olen niin kovin suurpiirteinen numeroiden kanssa, toimitsijana olisi tullut varmaan itsekeksittyjä tuloksia.

Iltapäivällä ei minulla ja yhdellä kollegalla ollut enää tunteja eikä muita velvollisuuksia, joten painelimme kaupunkiin tablettitietokoneiden ostoon. Kävimme kahdessa eri liikkeessä. Ja kun olen suuttunut Soneran toimintaan niin kuin kaverikin, emme siihen eli kolmanteen firmaan edes menneet. Ei hinnoissa suuria eroja ollut, mutta ostimme kumpikin siitä, jossa oli myyjä parempi puhuja. Kun kilpailu on nykyään kovaa, kaikilla pikkuasioillakin on merkitystä. Hyvin tuntuu kone ja yhteys toimivan.

Meillä sattui vahingossa hyvä tuuri.  Ostoksen jälkeen myyjä mainitsi, että nykyään on niin kova menekki noilla koneilla, että kun torstai on kuormapäivä, eli koneita oli aamulla tullut kahdeksan kappaletta, oli meidän ostoksen jälkeen jo neljä myyty. Ja niistä kahdeksasta oli etukäteen kaksi varattu. Eli meidän jälkeen enää kaksi tablettia jäljellä. Emme saaneet suojuksia, ne olivat loppu. Toisesta firmasta ne olisi saanut (ja vielä jätskit jälkiruoaksi) ja niitä oli varastossa, mutta emme mitenkään iljenneet mennä enää sinne sanomaan, että sorry, ostimme koneen muualta, mutta teiltä ostaisimme suojuksen. Täytyy vaikka ensi kaupunkikäynnillä käydä hakemassa, eivät ne meitä silloin enää muista. Ja jos muistavat, voimmehan me sanoa, että ostamme etukäteen suojukset ja ostamme koneen myöhemmin :))))

4 kommenttia:

Rosina kirjoitti...

Kunpa löytyisi intoa tutkia, minkälainen tietsikka minun olisi parasta hankkia. Onko se tabletti vai läppäri tai joku muu.
En ole oikein tänä kesänä jaksanut ajatella koko asiaa, kun muut asiat ovat vieneet voimani.
Ja melkein rahanikin.
Yritän pärjätä miehen kannettavalla, välillä hän vaan tuskastuu, kun ei saa itse vuoroa omalle koneelleen.
Kirlah, kerropa, minkälaiseen käyttöön se tablettikoneesi on sopivin?
Kiitokset.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: tabletti on vähän kuin kännykän ja läppärin välimuoto. Olen muilla ihmisillä havainnut kännykässä hyviä sovelluksia kuten kartta, oma sijainti kuin navigaattorissa jne. Mutta kun en halua pieneltä kännykältä tihrustaa pientä tekstiä, on tabletti parempi.

En ole vielä kovin paljon ehtinyt tutustua, mutta ajattelin lähinnä, että voin lukea netistä kaikenlaista vaikka olohuoneen sohvalla, ei aina tarvitse lähteä yläkertaan. Minulla kun on kiinteä laajakaista, johdot oltava seinässä surfaillessa. Ja matkoilla se on hyvä.
Tabletilta voi lukea kirjojakin kätevästi.

Mutta kirjoittamiseen se ei ole kauhean hyvä. Itselläni on tavalliseen läppäriin yhdistettynä erillinen näppäimistö ja hiiri. Ilman hiirtä on kurjaa surfailla, samoin läppärin kirjaimisto on hankala, kun kirjoittaa paljon.

Jos olisin hankkinut älypuhelimen, en olisi tarvinnut tablettia. Läppäristä en luopuisi mistään hinnasta.

isopeikko kirjoitti...

Sitä tablettia ei saa nialaista :)

Kirlah kirjoitti...

isopeikko: mutta on se niin hyvää lääkettä moneen vaivaan :)