maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ihmeitä luonnossa

 Arkeologeilla tulee olemaan varmaan hauskaa 200 vuoden kuluttua, kun löytävät tämän aikakauden jäännöksiä, sillä minullakin on hauskaa löytäessäni jatkuvasti kaikenlaista ihmeellistä. Minkähänlainen tämä vanha haravakone mahtaa olla tulevaisuudessa, kun nyt jo metsää pukkaa sen läpi.

 Aika köppääsesti on käynyt tämänkin hirsimökin.

 Puu on jäänyt ilmaan roikkumaan, kun joku on sahannut sen alaosan irti.

 Ihme paikkoihin täytyy vessakylttejäkin laittaa. Varmaan jäniksiä ja hirviä varten,
etteivät tee tarpeitaan joka paikkaan:
Ja kotipihalla  sinitiainen tuijottaa minua tosi vihaisen näköisenä, uskaltaisiko hakea lisää ruokaa poikasille. Sainpas kuvan, vaikka se vilahti nopeammin kuin kärppä. Sillä on taas pönttö täynnä perillisiä, ja sekä isä että äiti rahtaavat poikasille jatkuvasti ruokaa.

*Huomenna olen lähdössä vihdoinkin Ranskaan. Muutama tuttava ei meinannut uskoa, etten ole siellä koskaan ennen käynyt. Höh, mitähän minä siellä olisin tehnyt :)  Kun palaan, on minulla sen jälkeen enää yksi entisen sosialistisen rajan lännenpuoleisista Euroopan maista käymättä. 

8 kommenttia:

aikatherine kirjoitti...

huumoria ja vaarallisia tilanteita.. huh, empä laskisi lapsenlapsia lähelle noin arvaamattomia paikkoja.. lintu nyt oli vaarattomin ja söpö.. ihmisen ei toivoisi jättävän luontoon tuollaisia ansoja.

vilukissi kirjoitti...

Vai Ranskaan! Oikein ihanaa lomaa!!! Hämmästyn aina noista jätöksistä...eikö kukaan tarvinnut haravakonetta, eikö kukaan tarvinnut hirsiä mökistä...onkohan haravakoneessa vielä se istuin???? siitä saa ihanan tuolin...

Liisa kirjoitti...

Ennen oli ihan tavallista dumpata vanhat koneet vaikka riihen taakse. Olen törmännyt ja joskus kompastunutkin vastaaviin. Nyt näille olisi uuskäyttöä, kuten Vilukissi tuossa jo heti keksi. Ihannaa matkaa! En minäkään ole käynyt Ranskassa.

Kirlah kirjoitti...

aikatherine: tällaisista paikoistahan lapset juuri pitävät :)
Mutta surullista, että tällaisia lojuu pitkin metsiä.
Tuo puukin on valtavan pitkä, jäänyt konkeloon yläosasta. En ymmärrä, miksi se on sahattu alaosasta, näinhän sen luulisi olevan vaarallisempi kuin maassa kiinni ollessaan.

Vilukissi: kiitos, toivottavasti siellä ei sada ainakaan kovin paljoa. Alkaa jo kaduttaa koko matka, koska Suomeen on luvattu hyvät helteet.
Et sitten havainnut haravakoneen kuvasta, on siinä istuinkin mukana :)

Liisa: Kun muutimme tähän taloon parikymmentä vuotta sitten, olivat entiset asukkaat kaivaneet kaikki jätteensä erääseen tontin nurkka-alueeseen. Kun yritimme laittaa siihen kasvimaata, nousi sieltä esiin vähän väliä viilipurkkeja ja voirasian kansia, rautapellin kappaleita ym. mukavaa.

kaisa jouppi kirjoitti...

Minun tuttavani ovat puolestaan joskus menneet sanattomaksi, kuullessaan, etten ole käynyt muualla kuin Uumajassa ja Vienan Karjalassa (!)
Noh, nythän sitä on tullut käytyä Iiisraelissakin ;)
Ai niin ja Norjassa on tullut haahuiltua myös.

Oikein hyvää ja antoisaa matkaa ja enkelivartio följyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Eilö ketään muuta tosiaan kiinnosta, mikä se maa on, jossa ei ole käyty. VEikkaan Irlati,tai San Marino

Mansikki kirjoitti...

Mahtavia kuvia ja kohteita olet kamerallasi saanut! Hyvä kamera ja taitava kuvaaja. Sääli, kun ihmiset jättävät maatumatonta tavaraa luontoon. Hyvää lomamatkaa!

Kirlah kirjoitti...

Kaisajouppi: olethan sinä näköjään käynyt vaikka missä. Minä tunnen monia, jotka eivät ole käyneet omaa kyläänsä kauempana edes Suomessa.

Anneli: Irlanti oli oikein! Mutta sinnekin on luvassa päästä, vuoden kuluttua opettajayhdistys ilmeisesti tekee matkan juuri sinne. Pitäisiköhän lähteä mukaan.
Noita pikkuvaltioita Euroopassa en muistanutkaan. Niistä vain Vatikaanissa olen käynyt.

Mansikki: kamera on hyvä, mutta kuvaaja olematon :( Yrityksen ja erehdyksen kautta saattaa jokin kuva onnistua. Valotukset miten sattuu, mutta riittääpähän askaretta vuosiksi eteen päin.

Matkalta on palattu. Kertomusta seuraa, kunhan ehtii.