sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Erilaista juhlaa

Yksi lukuvuosi on saatu taas päätökseen. Niin kaunis ja lämmin kesäinen päivä, linnut laulavat, kukat kukkivat, oppilaat hymyilevät. Juuri sellainen päivä kuin kevätjuhlapäivät muistoissani aina ovatkin. Hyvin harvoin juhlapäivä on sateinen. Mutta ei kyynelehtimiseltäkään vältytä. Jotkut nuoret kollegat ovat lähdössä uuteen työpaikkaan. Haikeita halauksia, kyyneleet vierivät poskilla. Rakkaiksi tulleet oppilaat halataan viimeistä kertaa, taas vierivät kyyneleet.

Muuten kevätjuhlapäivä oli perinteinen ja tuttu, mutta yksi oppilaista oli kutsunut vieraansa Saimaalle laivaristeilylle puoleksitoista tunniksi. Kertakaikkisen kaunis sää suosi matkaa. Saimme tyyliin sopivasti perinteistä rantakalaakin ruislivän kera. Niille, jotka eivät ole tällaisesta ruoasta ennen kuulleet, esimerkiksi täällä yksi linkki. Tuon linkin ohjeen mukaan muikut muhivat voissa, mutta isolle joukolle laitetaan kyllä suurin osa vettä. Nuotanvedon yhteydessä on ennen vanhaan rannassa laitettu muikkuja heti pataan tulelle kypsymään. Tällaista ruokaa vain harvoin enää nykyään saa. Joskus saattaa vielä joku taho järjestää yleisölle rantakalailtoja. Joten tämä oli oikein mukavaa vaihtelua ja teki terää, sillä kun iltapäivä oli jo pitkällä ja aamulla seitsemältä oli viimeksi jotain suuhunsa saanut, oli alkanut hiukan hiukoa.

Risteilyn jälkeen ehdimme käydä vielä viidessä muussa paikassa. Nyt kaikki asuivatkin keskustassa, joten ei matkoihin kulunut aikaa. Silti tämä yksi vuoden pisimmistä työpäivistä päättyi vasta klo 18 illalla, jolloin sai viimeinkin potkaista puristavat kengät jaloista ja oikaista sohvalle ja alkaa odottaa uutta lukuvuotta.

5 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kevätjuhlat ovat aina haikeita! Kun vain kuulen suvivirren, tulee mieli haikeaksi;). Toivotankin sinulle nyt sitten oikein mukavaa ja leppoisaa, rentouttavaa, huoletonta, virkistävää ja voimia antavaa kesälomaa!

Liisa kirjoitti...

Hyvää ansaittua kesälomaa sinulle!

Kirlah kirjoitti...

Sirkka ja Liisa:
Kiitos kovasti. Jos kesä on lämmin ja aurinkoinen, se antaa varmasti voimia ja energiaa.
(Piti muuten poistaa äskeinen kirjoittamani viesti, kun olin kirjoittanut sanavahvistuksetkin tänne mukaan.)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä harmitti, kun en päässyt kyseiselle risteilylle. Kuulin höyrylaivan lähtövislaukset, kun olimme rantahotellissa morsianta valmistelemassa tulevaa vihkimistä varten. Elämässä joutuu tekemään valintoja ja eilen oli tärkeä päivä meidän perheelle!
Oikein rentouttavaa lomaa sinulle!
Sari

Kirlah kirjoitti...

Sari:
Risteily oli todella kiva, mutta ainahan niitä tulee vielä uusia. Mutta tytär viettää häitään vain kerran (toivottavasti :). Kaunis sää ainakin suosi hääpäivää.
Hyvää kesää teille kaikille!