lauantai 14. elokuuta 2010

Jo se alkoi taas


Kolme päivää on ollut jo töitäkin kesäloman jälkeen. Keskiviikkona oli opettajien suunnittelupäivä, ja sen piti kestää vain klo 15:een saakka. Ei ollut rehtorilla näköjään kiire pois tulikuumasta koulusta, oli kai tosi iloinen saadessaan opetkin vihdoin töihin, joten ei meinannut päästää meitä ollenkaan pois. Rehtorihan on ollut koko kesän yksin töissä, kun tuli vasta toukokuussa, joten hänellä ei kesälomaa ollut ollenkaan. Minä kuitenkin lähdin omin lupineni kälppimään jo vartin yli kolme. Minulla oli sovittu suomen opetusta vielä illaksi. Olin totaalisen uupunut, mutta opetus oli Saimaan rannalla sopivan viileällä terassilla, joten kotiin palattuani olinkin vain virkistynyt.

Minulla on tässä jaksossa neljä kurssia, kaksi niistä etäopetuksena, sekä saksaa että ruotsia. Kumpaakin eri kuntaan. Tähän saakka minulla on ollut etäopetusta vain saksassa, mutta nyt on jännittävä nähdä, millaista on opettaa vaihteeksi ruotsia etänä. Tämä on abiryhmä, joten luulisi olevan motivaatiota itsenäiseenkin työhön. Ainakin eilen laitteet toimivat moitteettomasti, mutta ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Mutta jo vanhastaan tiedän, että lorvailuun ei ainakaan ole varaa, sillä saksanryhmäläiset sanoivat minulle heti alkajaisiksi, että ensi viikolla saan opettaa pelkästään etäoppilaita, sillä he itse lähtevät Belgiaan (vai oliko se jonnekin muualle) kunnan nuorisovaihtoprojektin puitteissa. Hyvin siis alkaa, mutta alkakoon! :(

6 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Hyvää alkanutta luokuvuotta. Toivottavasti oppilaat etä ja live-sellaiset ovat kunnolla ja tekevät sitä mitä pitääkin. Meillä vielä lomaillaan kuun loppuun. Ensi viikolla mennään kenkiä ostamaan - mustia sellaisia. Kirjoistakin vielä osa puuttuu. Täällä vanhemmat kustantavat kaikki kirjat niin ala- kuin yläkoulussakin. Päälle vielä koulupuvut yms. Ilmaisesta koulutuksesta saa vain haaveilla.

Yaelian kirjoitti...

Nytkö se jo alkaa....hyvää ja onnistunutta lukuvuotta!

isopeikko kirjoitti...

Opetuskin on muuttunut aika paljon. Peikkokin voisi jo mennä kouluun oppimaan.

Kirlah kirjoitti...

vihreät niityt: kyllä olisi loma täälläkin vielä maistunut, kun on vieläkin hyvä sää. Toisaalta: aurinkoisella ja lämpimällä jaksaakin paremmin työtä tehdä kuin pimeällä.

Kirlah kirjoitti...

yaelian: nyt jo. Kesä meni kuin siivillä.

Isopeikko: peikko osaa varmasti hyvin käyttää etäopetuslaitteita, peikot on taitavia sellaisessa.

Kirlah kirjoitti...

P.S. Lisään tähän vielä, että oppilaat lähtevät tulevalla viikolla Maltalle, eivät Belgiaan, mikäli se nyt jotakuta sattuu kiinnostamaan.