torstai 5. elokuuta 2010

Ihanaa postia Ruotsista


Tällaisen kortin sain tänään kaverilta, joka oli käymässä Tukholmassa. Kortti on minulle erittäin mieluinen, näytän sitä heti viikon kuluttua oppilaille! Miten on kortin värityskin ja tunnelma juuri niin ruotsalaisen ruotsalainen, aivan kuin Hemmets veckotidningin kansi, joka on aina saatu sinikeltaisen idylliseksi. Ja aina tuon lintukotolaisten lehden kannessa on torttuja tai katkarapuvoileipiä, useimmiten ruotsalaisin pikkulipuin koristeltuina. Kaukana maailman murheet!

Korttiin ei ole saatu nyt ympätyksi Victoriaa Danielinsa kanssa, tai muuten kuningasperhettä, nehän ovat niin periruotsalaista, ja muuten aina kuvattuina joka paikassa. Vielä olisi tyypillisestä ruotsalaisesta puheen ollen voinut olla polkagrisar eli niitä puna-valkoraidallisia kovia karkkeja, joita valmistetaan Grännassa. Suosittelen muuten matkakohteeksi idyllistä Grännaa. Siellä on pääkatu täynnä polkagris-tehtaita, joissa voi seurata karkkien valmistusta käsityönä ja ostaa kassin täyteen tuliaisiksi.

Sain tuliaisiakin. Ette ikinä arvaa, mitä. -Ei älkää luulkokaan, en saanut hapansilakkaa vaan ruotsalaisia joululauluja! Kaveri soitti minulle, mitä haluan Ruotsista tuotavaksi. (Kukaanhan ei saa lähteä Ruotsiin tai Saksaan tuomatta minulle jotain opetusmateriaalia :) Halusin ruotsalaisia joululauluja. Niitä on äärettömän vaikea saada käsiinsä :(  Yleensä Ruotsiin pääsee vain kesällä, ja silloin ei kaupoissa ole jouluun liittyvää.  Eikä joululauluja ainakaan täältä Itä-Suomesta löydä, eikä pahemmin ruotsinkielisiltä alueilta Suomestakaan. Niistä nyt ei ainakaan löydä mitään ruotsin kieleen liittyvää. Kokemusta on vähän usean vuoden ajalta ja monilta paikkakunnilta. Nyt oli kuitenkin ollut yksi ainoa paketti ja siinä kolme CD:tä, niistäkin yksi englanninkielinen. Sen sai muuten kaveri pitää itse, mitäs minä englantilaisilla ;) Kiitos kaverit, että käytte Ruotsissa.

7 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Onpa söpö kortti. Grännaan mekin aina ennen poikettiin, kun mentiin Ruotsin läpi Suomeen. Ilmeisesti se tie meni silloin melkein Grännan läpi.
Hemmets veckotidningin muistan lapsuudestani. Naapurissa asui vanha rouva, joka oli sen innokas lukija.

Kirlah kirjoitti...

Jäi muuten mainitsematta tuo pikku yksityiskohta kortin Lucia-kuvasta. Siinähän on Lucian seuralaisina stjärngossar tötteröhattuineen. Ruotsissa pojatkin osallistuvat Luciaan tyttöjen mukana.


Allu:
monet muistavat tuon veckotidningenin. Minulla on sellainen tuntuma, että sitä ei nykyään niin paljon enää tilatakaan Suomeen.
Vai onko nyt taas niin, että tämä Itä-Suomi on jokin eristynyt saareke.

vilukissi kirjoitti...

Todellakin ihana kortti! Pitääpä lukea muitakin kirjoituksiasi! Tulin just museolta...on siellä vaan homma ja joka vuosi totean, että hullu mä oon, en mä näyttele. Vapaaehtoisena tätä tekee. Ihanaa nähdä!

Sauerkraut kirjoitti...

Oi miten ruotsalainen kortti! <3

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Oot saanu komian kortin! Oon sev verran trampannu tuas maas, notta ymmärrän kortin sanoman tosi ystävälliseksi, niinku ruåttalaaseksi.

♥ Hannele kirjoitti...

(minä satuin näkemään Danielin Tukholmassa tyttöystävänsä kanssa, ihan sattumalta :)

♥ Hannele kirjoitti...

(eikö Suames pojat Lucia-kulkueessa??)