perjantai 2. heinäkuuta 2010

Englannin takia vaikeita asiakkaita

Mitä eteläisellä Pohjanmaalla ei ole, se tehdään itse. Seinäjokisten virkistyspaikka on nykyään Kyrkösjärvi, joka on "vain" tekojärvi. Se on tehty Kyrönjoen säännöstelyaltaaksi, mutta siellä on nykyään myös hieno uimaranta. Nämä kuvat ovat ihan Seinäjoen kupeelta lenkkipolulta, mutta maisemat voisivat olla vaikka meidän paikkakunnalta Itä-Suomesta. Epäilen välillä itsekin, olenko sekoittanut kuvat jotenkin.

Oli sitten kyse lapsista tai vanhuksista, heidän kanssaan asioidessa saa aina pyöritellä silmiään. Menimme äidin (80 v) kanssa kauppaan ostamaan isälle sairaalaan uutta sähköpartakonetta. Entinen hyvin palvellut oli merkiltään Philips ja isä oli vaatinut tilalle ehdottomasti samanmerkkisen. Kaupassa äiti sanoi myyjälle, että koneessa pitää lukea tietyssä kohtaa "Philips Have". Huomasimme heti hyllyssä samannäköisen kuin entinenkin, ja olin jo sanomaisilleni myyjälle, että otamme sen, mutta äiti ei nähnyt missään sanaa HAVE.

Äiti alkoi jankata, että pitää olla senmerkkinen, myyjä vakuutteli, ettei sellaisia ole, ei niitä enää valmisteta. Äiti vain jankkaa ja myyjän otsasuoni alkaa pullistua ja posket punoittaa, äänikin nousee jo hieman. Jossain vaiheessa myyjä huomaa, että havella tarkoitetaankin englannin sanaa shave, ja sitten vasta minäkin älyän, ettei kyse ole merkistä vaan seivaamisesta. Taas tuo vihoviimeinen vieras kieli on juksauttanut vanhuksia. Alkoivat myyjänkin otsarypyt silitä, mutta korvat olivat vieläkin vähän luimussa, joten kotona varmaan kertoo vaimolleen, miten on vaikeita asiakkaita!

7 kommenttia:

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

siellä mun juuria..

Sirokko kirjoitti...

Hih, tuolla pääsee taatusti aasiakas.nettiin.
Minä kävin kerran kempsussa vaatimassa Kevytjalkaa, sitä samaa merkkiä, jota olin ennenkin jalkarasvaksi ostanut. Myyjä väitti ettei heillä ole sellaista koskaan ollutkaan, ja minä että kun kerran olen ostanutkin, hetken väittelyn jälkeen ehdotti sijalle kevyttä jalkaemulsiota. Pullon kyljessä luki kahdella rivillä
Kevyt Jalka-
emulsio.
No sehän se, vähänkö nauratti molempia.

Allu kirjoitti...

Olen tässä ääneen nauranut tuota postausta.

Liisa kirjoitti...

Hih! Minä ensimmäisten Kotipizzojen ilmestyttyä katukuvaamme menin ostamaan yhtä kotipizzaa. Siis: Yksi kotipizza, kiitos! En ollenkaan tajunnut, että olisi pitänyt jotenkin katsoa jostakin listasta, millainen. Voit arvata, että lapsia hävetti. Ehkä hiukan itseäkin.

isopeikko kirjoitti...

aasiakas.net tuli peikollekin ekana mieleen. vaan eikös se ole hianoa päästä sinne :) ilman sen kummempaa yrittämistä.

Kirlah kirjoitti...

Hannele: siellä melko monella.

Sirokko: hauska juttu sattunut sinullekin.

allu: :D

Liisa: ainakin nykyään tulee uusia asioita sellaista tahtia, että jos vähään aikaan ei ole käynyt kaupungissa, saa siellä töpeksiä ja hävetä vähän väliä.

isopeikko: heh, ei tiedä, vaikka myyjä sinne kirjoittaisikin. En kyllä välittäisi sinne päästä.
Kun tämän meidän jutun kerroin eräälle tuttavalle, hän totesi, että hänellä ei hermot kestäisi myyjän hommaa.
(hih, vähästäpä ihmisillä hermot menee ;)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Luin alun kirjoituksestasi ja hymyni ärtyi hyväntahatoiseen höhöttämiseen. Luen joskus kirjoituksesi loppuosan.
joo, sanon joskus, mikä viestissäsi hiveli.