Tein ensin tavallisen omenahillon. Sen jälkeen kaadoin hillon uunipellille leivinpaperin päälle ja laitoin uunin päälle kuivumaan. Tuloksena kuin itsetehtyjä omenamarmeladikarkkeja. Olisi ne voinut tietysti leikata kauniimminkin, mutta kuvasin silti. Hillo saa olla suhteellisen paksua, ettei ole niin paljoa haihduttamista. Ihan syötäviä tuli.
sunnuntai 6. lokakuuta 2013
Pieni omenavihje
Tein ensin tavallisen omenahillon. Sen jälkeen kaadoin hillon uunipellille leivinpaperin päälle ja laitoin uunin päälle kuivumaan. Tuloksena kuin itsetehtyjä omenamarmeladikarkkeja. Olisi ne voinut tietysti leikata kauniimminkin, mutta kuvasin silti. Hillo saa olla suhteellisen paksua, ettei ole niin paljoa haihduttamista. Ihan syötäviä tuli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Kivan näköisiä! Olen tehnyt kuivurissa omenarullia ,vähän ehkä samantapaista.4
Nam, näyttääpä hyvältä. Mitenkähän kauan menee kuivumiseen?
Taalla Israelissa voi ostaa aprikoosia vahan tuolla tavalla kuivattuna isoina ohkasina levyina tai rullina.
Jael: minä olen useana vuonna kuvattanut omenasiivuja, joita olen antanut usein tuliaisiksikin.
Niitä vain ei tahdo talvella muistaa syödä, joten viimevuotisia oli vielä jäljellä.
Tuula:
Ihmeen hyviä olivat. Oikeastaan ihan kuin karkkeja söisi. Kuivattamisesta en nyt muista, olisiko viikko mennyt. Nyt on ollut niin lämmin syksykin, ettei ole tarvinnut joka päivä uuniakaan lämmittää.
anumorchy
nyt kun sanoit, muistelen, että joku on ehkä tuonut meillekin joskus sellaisia tuliaisia.
kas kun ei tämä omenoiden "karkeiksi" teko ole yleisempää Suomessa.
Peikon nenä taisi haistaa nua :)
Lähetä kommentti