torstai 30. joulukuuta 2010

TOP 10 vuonna 2010Jossain blogissa näin TOP 10 -listan vuodelta 2010, eli mitä kaikkea on tapahtunutkaan menneenä vuonna ja mikä kaikki on ollut tärkeää kyseisen henkilön elämässä. Keräsinpä minäkin sitten eri kuvakansioista kuluneen vuoden tapahtumia, joista jonkinlainen yhteenveto.

Yllä oleva kuva on Seinäjoen lentokentältä. Symboloikoon sitä, että jouduin eri syistä käymään Seinäjoella kuluneena vuonna tosi monta kertaa: mm. isän sairaus, luokkakokous, hautajaiset, Isonkyrön markkinat...
Olkoon tuo kuva tuossa myös siksi, että minua suututtaa aina, että poikki Suomen ei voi lentää! Vain pohjois-eteläsuunnassa se on mahdollista. Miten mukava olisikaan lentää hujauttaa pitkien välimatkojen maassa 5-6 tunnin autossa istumisen sijaan.


Järvikuva olkoon muistona kaikista ihanan kuumista kesäpäivistä, jolloin sai vain uida, meloa, käydä kesämökeillä. Muistona myös kesävieraista ja heidän kanssaan vietetyistä mukavista kesäisistä päivistä.
Tämä kuva Helsingistä muistuttakoon kaikista kivoista retkistä eri paikkakunnille, tuttavien tapaamisista, uusista nähtävyyksistä jne.

Yksi vuoden kohokohta oli myös hiihtolomalla matka Azoreille.Ja syyslomalla Lissabonissa.Ja ennen juhannusta Suomen ja Norjan Lapissa.


Tämä kuva on muistona kotipihan kukkaloistosta ja kaikesta muustakin luonnon kauneudesta vuoden mittaan: uskomattoman hienot lumimaisemat alkuvuoden talvella, kuuman kesän kauniit kukat, syksyn ihanat ruskat.
Muistuttakoon myös kaikesta muusta luonnon tarjoamasta viihdykkeestä: sienten ja marjojen keruu, kasvivärjäys, puutarhanhoito, metsässä lenkkeily jne.


Ja ettei totuus vallan unhoitu, on kuva myös koulun pihalta urheiluhallille päin. Suuri osa ihmisen ajasta on kulunut kuitenkin näissä maisemissa joko oppilaitten kanssa koulussa otellessa tai tuossa hallissa ruumiinkuntoa ylläpitäen.Parasta mitä olla voi on puuhailu lapsenlapsen kanssa. Onneksi siihenkin on ollut tilaisuuksia vuoden mittaan.


Yksi harrastuksistani on edelleenkin erilaiset käsityöt. Olkoon tämä puikoilla neulottu ikkunakappa tässä siksi, että sain sen kesällä vihdoin valmiiksi monen vuoden uurastuksen jälkeen.

Millaisia muistoja sinulla on kuluneelta vuodelta?

8 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Rikas vuosi täynnä tapahtumia. Tuo kappa on kyllä huippu, siitä voi jo olla ylpeä. Yhtä rikasta vuotta kaikin puolin toivottelen tulevastakin!

aikatherine kirjoitti...

minulle tuli tunne että takanasi on ollut hyvä vuosi, paljon erilaisia paikkoja, ihmisiä, kokemuksia. Pidät ilmeisesti matkustamisesta, ja lapsenlapsi on tärkeä, niin se meille mummeille on aina. Toivotan onnelliselle vuodelle jatkoa, terveyttä, rauhaa ja rakkautta.

Yaelian kirjoitti...

Kauniita kuvia ja mukavia tapahtumia vuotesi aikana. Oikein hyvää Uutta Vuotta 2011 Kirlah!

kaisa jouppi kirjoitti...

mMnulla ei ole ollut mitään erityistä "10 yli muiden" situatsuunia männä vuonna.
Ei liioin myöskään mitään,sensorttistakaan, mistä olisi pitänyt peukkua alaspäin nypyttää.
(Paitsi tietenkin tämä olkapään muljahtaminen sijoiltaan viimetingassa tätä vuotta.)

Tuo kappa on tosi upea!
Vinkkinä mainittakoon, että minulla olisi tarvetta KAHTEEN ikkunaan tollaset ;)
Jos ensi kesänä pistätte putiikin pystyyn tänne Vanhankirkon mäelle, niin...

Kirlah kirjoitti...

Sirokko: no tuo kappa on vain yksi pieni osa käsitöistä, vaikka olen kyllä tyytyväinen siihen. Itse asiassa minäkin olisin voinut laittaa pystyyn vaikka käsityöbloginkin, mutta kun niitä on muutenkin niin rutkasti, ei innosta. Jos nuoruudessa olisi ollut sellainen mahdollisuus, olisin varmasti tehnyt sellaisen blogin.

aikatherine: Kyllä vuosi kokonaisuudessaan on ollut ihan hyvä, vaikka isän kuolema varjostikin sitä.
Olen tykännyt aina matkustamisesta, vaikka siihenkin olen alkanut väsyä, varsinkin kaupunkilomista alan luopua. Olen innostunut yhä enemmän Lapista ja sen kaltaisista kohteista. Luonto kiinnostaa enemmän kuin kaupungin hulina.
Ja tietysti lapsenlapsi on parasta, mitä ihmisellä olla voi!

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: ihmeesti niitä tapahtumia onkin vuoden mittaan, vaikka kaupungeissa asuvat aina ihmettelevät, miten maalla voi saada aikansa kulumaan, varsinkin saksalaiset vieraat päivittelevät aina, missä maan korvessa ihminen voi asuakaan.
Mutta minulla ei ole ollut koskaan tekemisen puutetta, päin vastoin, ei meinaa millään keretä kaikkea, mitä haluaisi.

kaisajouppi: sinullahan on niin paljon tapahtumia, vaikka muille jakaa. Niputat vain ne sata tapahtumaa kymmenen nippuihin ;)
En usko, että markkinoille myymään menisin ensi kesänä, asiakkaana voin kyllä pyöriä.

OIKEIN ONNELLISTA JA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

mokä vuosi sinulla

Vallaton kirjoitti...

Onpa sinulla ollut monenlaista laidasta laitaan, kuten elämässä yleensäkin. Ihania kuvia ja aivan upea kappa.