tiistai 16. marraskuuta 2010

Ajatuksellisia ajatuksia


Ajatella, että olen ollut niin ajattelematon, että olen ajatellut, ettei minkäänlaista ajatusta tulisi  ajatuksiin. Ajoin takaa ajatuksia, mutta ne olivat niin ajatuksellisia ajatelmia, että joku arveli minun olevan vain ajatukseton. Mutta asia alkoi ajatteluttaa.

Mietin ja mietiskelin ja harkitsin pitempää taukoa. Mutta kun pohdin tarkemmin, tuumasin, että hulluhan minä olisin, jos pohdiskelun lopettaisin. Kieliasioiden aprikointiakaan ei malta lopettaa. Joten tuumin, että funtsitaan nyt vielä vähän aikaa kumminkin.

P.S. Ajatella on johdos ajaa-verbistä. Ajaa-verbin merkitys on alun perin ollut ajaa takaa, mistä merkitys laajentunut abstraktiksi: ajaa takaa mielessään. Ajaa takaa on vieläkin ihan käytössä oleva ilmaus, esim. kun ei ymmärretä toisen ajatusta, kysytään: "Mitä sinä ajat takaa?"

9 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Joskus ne ajatukset karkaavat, harhailevat ties missä, hirveä työ niitä koota, välillä saa jonkun päästä kiinni ja ajettua takaisin karsinaan. Ehkä ne tarvitsevatkin välitunteja,lepopäivä, kokonaisia lomia..
Nytkin aloin ajaa takaa ajatusta, joka on vielä syntymätön alkio,jos saisin sen kiinni alkaisin ajattaa sitä ympäriinsä ja syntyisi sanoiksi puettava ajatus. Ajo oli turha, en saanut kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo monta kertaa nähnyt mainoksen: Kellon pariston vaihto 25 %
Mietin, mitä se oikein tarkoittaa. Mitäs ajatuksia sulle tulee mieleen?
Tietysti voisin mennä kysymään...
pianistms

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Voimme pohtia vaikka sitä, että pohjalainen mies juoksee vain, jos susi ajaa takaa. Toinen juoksemiseen aiheuttava seikka on se, että sauna palaa. Minä en flanderina osaa muuta sanoa. En ole se toimittaja, joka tyäpäivän jälkeisenä aamuna totesi,em muta muista.

kaisa jouppi kirjoitti...

Noinpa niitä ajatuksentynkiä näkyy alkavan irrota, kun aikansa pengastaa. Toiveikkaana minäkin siirryn PLOKKAILEMAAN, vaikka tekisi mieleni painua takaisin pehkuihin, jos toden sanon :(

Kirlah kirjoitti...

Sirokko: no niinhän se on, ajatusten kokoaminen tuntuu joskus kuin haravalla yrittäisi niitä haroa, mutta piikkien välistä luikahtavat kuitenkin pakoon.

pianistms: ei tule muuta mieleen kuin että jonkin pikkukylän kelloseppä ei tunne euron merkkiä.
Voisihan tuosta joku vääntää jotain vitsintynkääkin.

Äijänkäppyrä: niinpä.

Kaisa Jouppi: todellakin vain tynkiä. :(

isopeikko kirjoitti...

Ennen taidettiin ajaa riistaan, metsästää metsässä, ainakin ne, jotka tiesivät missä tiet kulkevat. Peikko viisastelee taas liikoja :)

Kirlah kirjoitti...

Isopeikko: taisivat ihmiset ajaa takaa riistaa niin paljon, että se loppui, eikä ollut enää muuta takaa-ajettavaa kuin ajatukset:)

aikatherine kirjoitti...

olipas mielenkiintoinen ajaa ajatusta kuvaus. ei ole tullut mieleen ja olen sentään ajatellut ihan blogin nimikin on ajatellaan aikatherine.. heh.. ymmärrän kyllä logiikan tässä se on aikapaljon yteneväinen esim. dialogisen pähkäilyni kanssa, jossa jahtaan perimmäistä oivallusta, joskus se löytyy. Ja AH se on kuin HELMI lahja sisimmältäni.

Kirlah kirjoitti...

aikatherine: niin se joskus on, että vaikka kuinka pohtii, miettii ja ajattelee ja vieläpä funtsiikin, ei tule yhtään helmeä. Joskus sitten tipahtaa sellainen syliin ihan ilman pohdiskelua ja aprikointiakin.