maanantai 19. toukokuuta 2014

Tällainen viikonloppu

 Viikonloppuna käväisimme välillä katsomassa, miten Etelä-Suomessa eletään. Tämänkertaiset käyntikohteet olivat luontoon liittyviä ja hyvä niin, sillä sattui mitä mainioimmat säät ulkoiluun ja luonnon tarkkailuun. Ihmeellisen luonnon lisäksi oli Helsingin edustalla olevalla Harakka-saarella tällaiset monotkin.

Vaikka kuljimme vain merkityillä luontopoluilla, emme välttyneet osumasta lintujen tielle. Joka puolella valkoposkihanhet ja lokit yrittivät hätistää meitä kauemmaksi.  Linnuista enemmän toisen blogini postauksissa.

Suomenlinnassa on kiva käydä vaikka joka etelänreissulla. Parasta siellä on viihtyisä tunnelma.
Heti kun laivasta päästiin Suomenlinnan tantereelle, osui silmiin mainos: Syö Ihan pihalla. Ja siellä todella olimmekin ihan pihalla. Kiva kokemus, että ruoka-annokset laskettiin pihalle yläkerrasta korissa, josta asiakkaat itse saivat hakea ruuan pöytään.
Yksi päivä kului myös Nuuksiossa, joka on pitkään ollut haaveenani. Luonnonpuisto on ihana, mutta kuten Etelä-Suomessa joka paikassa, sielläkin oli liikaa ihmisiä. Ehkä se keskellä Helsinkiä asuvalle onkin henkireikä, mutta ei siellä pääse nauttimaan luonnonrauhasta. Aina kun olit saamaisillasi kiikariin jonkin linnun, tuli vastaan kalkattava ihmislauma. Jos ei ollut hurttaa narussa haukkumassa, oli pikkulapsia kiljumassa. Totesin, että minä en varmaan enää sopeutuisi kaupungissa elämään. Hermot repeäisivät melko lyhyen ajan kuluttua.

Tämä alin kuva on Nuuksion laidalla oleva luontokeskus Haltia. Omituisesti tekevät nykyään uudet rakennukset latojen ja viljasiilojen näköisiksi. Mutta sisältä oli komea ja erikoinen.
Myös luontokuvaaja Hannu Hautalan valokuvanäyttely oli hieno.

Ei kommentteja: