torstai 15. toukokuuta 2014

No onkos tullut joulu

Totta se on! Petteri punakuono ja joulupukki tulivat hakemaan yhden joulua rakastavan kollegan kesken oppitunnin eläkkeelle. Porot raahasivat open kirkonkylän läpi rantaan, jossa kaikille tarjottiin jouluglögit. Sen jälkeen leirimajalle, jossa oli ihan oikea joulu kuusineen ja koristeineen. Mutta ensin hieman  työntekoa: lukuvuoden arviointi-VESO ja ryhmissä työskentelyä.
Työnteon jälkeen  odotti palkinto: oikea jouluruoka. Pitoemäntä oli jostain saanut taiotuksi oikean kinkunkin. Tietysti oli lohet, sillit ja asiaankuuluvat salaatit porkkana- ja lanttulaatikoineen. Jälkiruoaksi kahvi ja joulutorttu.

Tietysti tuli joulupukkikin. Jokainen oli tuonut eläkkeelle jäävälle pienen jouluun liittyvän kierrätyslahjan, jotka joulupukki jakoi asianosaiselle. Itse olin muuten juuri huhtikuussa ollut kansalaisopiston saippuantekokurssilla ja siellä tehtiin yksi satsi jouluntuoksuista saippuaa. Sehän sopi joululahjaksi näin toukokuussakin.
Pukki soitti lopuksi kitaraa ja lauloi sankarille omistetun laulun.
 Eihän ohjelma siihen loppunut. Eläköityvä sai kopeloida silmät sidottuina viittä eri joulupukkia, joista hänen tuli valita omansa. Valinnan varoitettiin olevan sitova. Onneksi ope onnistui valitsemaan oman miehensä.
Yksi ohjelmanumero oli karaoke.  Mukavaa yhdessä- ja yksinlaulantaa.
Suomalainen jouluhan ei ole mitään ellei ole joulusaunaa. Rantasauna oli lämmitetty, ja osa kävi heittämässä järvessä jo talviturkinkin.
Ei ollutkaan hullumpi juttu viettää joulua keskellä toukokuuta. Sää ei ainakaan juuri eronnut oikeasta joulukuukaudesta. Jos olisi sattunut muutaman päivän takainen lumisade eiliselle, olisi joulutunnelma ollut täydellinen.
Illalla kotiin lähtiessä oli taivas aivan punainen, enteili aurinkoa täksi päiväksi, niin kuin näyttää olevankin. Eilinen päivä oli tosi kostea, vielä oli sateen rippeitä, sillä edellisyönä oli satanut tosi rankasti, monin paikoin tienvarsien koivutkin seisoivat puoli metriä korkeassa vedessä.

6 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Pääseekö Suomessa kesken kouluvuotta eläkkeelle? Täällä opettaja joutuu olemaan kouluvuoden tai puolen vuoden eli todistusten antamiseen saakka töissä. Naapurillamme on huono tuuri, kun täyttää 65v pari päivää myöhässä ja joutuu siksi olemaan vielä puoli vuotta töissä eli ikään 65v 6kk.

Sirokko kirjoitti...

Siinäpä kivat eläkejuhlat kesän kynnyksellä. Hyvä tuuri ettei osunut ne ensi viikon helteet sille päivälle, tai ehkä se olisi tuonut vähän lisäpippuria :D
Aivan ihana villatakki tuolla alempana, bravo!

kaisa jouppi kirjoitti...

Olipas sinulla ikimuistoiset lähtöjuhlat! :D
Ja olivatpa kolleegat nähneet paljon vaivaa.
Tuon joulun varmaan muistat aina!!!
Nyt paukahti tekeen mieli rosollia ja muuta joulusapuskaa! :D

Kirlah kirjoitti...

Kaisa Jouppi:
Pitää heti aluksi mainita, että minä en itse ollut tuo eläkkeellepääsijä vaan minua itse asiassa kolme vuotta nuorempi kollegani. Hän kun on peruskoulun puolella, pääsi jo kuusikymppisenä.
Minä lukiopuolen opena joudun olemaan vielä yhden vuoden :(( Mutta ensi keväänä pääsen lopullisesti eroon.
Oli tämä silti meille muillekin ikimuistoinen, vaikka me muut emme päässeetkään koulusta eroon.

Sirokko: olisi ollut kyllä kokemisen arvoista sekin, että olisi ollut 25-30 astetta hellettä. Minkähänlaista olisi viettää joulua tonttulakki päässä ja uimapuku päällä ;)

Kirlah kirjoitti...

Allu:
Kyllä voi päästä kesken vuotta, aina syntymäkuukautta seuraavan kuukauden alusta.
Tämäkin nyt eläkkeelle jäävä ope on syntynyt itse asiassa muistaakseni helmikuussa, mutta hän päätti jatkaa kevääseen asti. Näin ollen hänellä on oikeus olla heinäkuun loppuun asti.
Juhlat pidettiin nyt jo vähän etukäteen sopivasti VESO-päivään liittyen.

Itse olen syntynyt huhtikuun puolivälissä. Minulla olisi ensi vuonna oikeus päästä pois toukokuun eka päivästä lähtien. Mutta koska sain lisää tunteja kaupungista, riittää minulla työtä niin, että voin olla toukokuunkin, mikä oikeuttaa olemaan heinäkuun loppuun saakka. olin jo välillä pelännyt, että minulle ei riitä täyttä tuntimäärää edes eläkeikään asti, kun ensi vuonna meillä on vain abiluokka.

Jael kirjoitti...

Olipa kiva tapa mennä eläkkeelle:)