perjantai 16. maaliskuuta 2012

Ei aineksia katastrofiin

Sireenit ulvoen kiisi paloauto ohitsemme, kohta toinenkin. Katsoin kuistin ikkunasta, että valtavan paksu savu nousi jossain parinsadan metrin päässä. Minähän en tietystikään ole utelias, enhän nyt toki, mutta vedin heti lenkkeilyvaatteet niskaan ja varustauduin visusti kameran kanssa päivälenkille. Minähän lähden vain lenkille, minkä minä sille voin, jos jonkun kämppä sattuu kärventymään minun reittini varrella!

Paloautoja oli paikalla kaksikin ja jokunen utelias autoilija, mutta osoittautui, että palava talo oli vanha asumaton rötiskö, jonka kattokin on romahtanut jo muutama vuosi sitten. Uteliaat sivulliset kääntyilivät jo paluumatkalle. Ihan olin sieluni silmin näkevinäni, että lähtivät häntä koipien välissä, kun ei ollutkaan kenenkään asunto eikä ollut mitään katastrofiaineksia saatavissa.

Paloautotkin palailivat pois päin jo minua vastaan. Minua ihmetyttää, että jos omistaja oli itse tuikannut kämpän tuleen, eikö hän ollut ilmoittanut palokunnalle mitään, koska oikein kaksittain tuli paloautoja ulvoen ja myöhemmin vielä poliisiauto. Palomiehet jättivät palon vartioinnin omistajalle, mutta myöhemmin näkyi paloauto menevän vielä loppusammutukseen.
Vai olisiko sittenkin joku ulkopuolinen sytyttänyt tulen piruuttaan, mitä vähän kuitenkin epäilen. Mistä täällä sellaisia ulkopuolisiakaan nyt yhtäkkiä olisi.

3 kommenttia:

Allu kirjoitti...

"heiß sanieren" sanotaan saksaksi, jos itse sytytellään ja otetaan rahat vakuutukselta (tai siis yritetään ottaa).

Yaelian kirjoitti...

Aika komea kuva,vaikka palo ei mitenkään miellyttävä asia olekaan.

Kirlah kirjoitti...

Allu
hyvä ja osuva sanonta :)

Yaelian:
Kyllä tällaista paloa kelpaa katsella, varsinkin kun tietää, että ei ollut kyse varsinaisesta tulipalosta.
Ilmeni jälkikäteen, että mies vain päätti polttaa vanhan ränsistyneen tyhjän talonsa ilmoittamatta asiasta palokunnalle.