torstai 16. helmikuuta 2012

Kannattaisiko minun ottaa rennommin

Nyt on taas vaihteeksi ankeita tunnelmia. Minulta on mennyt äänikin, mihin lie hävinnyt, vähän epävireistä mouruamista vain kuuluu kurkusta. Nuhaakin yrittää olla, mutta ei uskalla edes niistää, kun verta tulee heti nenästä.

Sonnustauduin kuitenkin koululle hakemaan yo-kuunteluita luettavakseni. Mielialaa ei ainakaan nostanut, kun koko koulu oli aivan sekasotkussa, abit olivat juuri lähtemässä autoajelulle. Onneksi oli seiniltä ehditty ottaa kaikki julisteetkin pois, ettei tarvinnut hävetä, kauhistua tai kiukustua, mutta ei liioin iloitakaan.

Mutta ei ollutkaan tullut kuunteluiden vastaussabluunoita, jotka ovat aina tavallisesti saapuneet heti seuraavana päivänä. Kanslisti on sairaana, joten ei ollut tuotu postia. En ymmärrä sitäkään, miten muka niin rutkasti voi erikseen maksaa, jos postiauto toisi koululle suoraan postin, kun se kerran muutenkin ajaa joka päivä viereiseen taloon postin. Mutta Itella vaatii eri maksun koululle tuomisesta, ja kunta ei suostu maksamaan. Hävytöntä. Posti menee virastotalolle, josta kanslisti sen aina hakee.

Sitten piti saada jotenkin käsiin oppilaiden ruotsin yo-kuuntelupaperit. Kassakaappiin ei ole avainta kuin rehtorilla, ja kerkesin jo säikähtää, että en saakaan papereita, sillä rehtori olikin jo tänään jäänyt pois töistä. Hän on saanut uuden työpaikan Hämeestä ja oli eilen viimeistä päivää. Taas ollaan siinä tilanteessa, että rehtorin työt on jaettu eri ihmisille muiden töiden lisäksi. Sain kuitenkin paperit käteeni ja kävelin virastotalolle katsomaan, olisiko posti tuonut sabluunatkin. Siellä oli saksan sabluunat, mutta ruotsin sabluunat löytyivät mistä lie muiden papereiden alta kovan etsimisen jälkeen, kun aloin penätä niitä.

Oli siellä jokin kirjattu kirjekin, jossa ilmeisesti olisi ollut etäoppilaiden saksankokeet korjattaviksi, mutta kun en ollut varma, mikä kirje se oli, jätin sinne. Luulen, että huomenna viimeistään kuitenkin menen uudelleen katsomaan. Ei minulla pokka kuitenkaan pidä antaa niiden maata tyhjänpanttina, sillä maanantaina en ainakaan voi tehdä mitään asian hyväksi, sillä minun pitää mennä kaupunkiin suolitähystykseen.
Nyt vain sopii toivoa, että ovat etäpaikkakunnassa ymmärtäneet laittaa kokeiden mukaan kysymysvihonkin, enhän muuten tiedä, mitä siellä on kysytty. Elleivät ole laittaneet, täytyy sitten odotella taas kaksi päivää postin kulkua.

Positiivista sentään oli, että äitiyslomalla oleva musiikinope oli tullut näyttämään koululle vauvaansa. Ihana söpö vauva. Valitettavasti olin niin nuhainen, että en juuri uskaltanut lähestyä. Enkä paljon ehtinyt puhuakaan, kun piti säntäillä papereiden perässä.

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä oli upeimmat abit ikinä. Nyt on toivottavasti saatu käännettyä juhlinnan suunta. Ketään ei nimeltä mollattu tai haukuttu tai piikitelty, vain opettajia (ja vain hyvässä hengessä) ja abeja itsejään. Oli kyllä hieno ja hauska video uudesta eläinlajista, älyasteelaisista ja niiden rotuominaisuuksista :) Ja paljon muuta, hauskaa hyvässä, positiivisessa hengessä!

Äiskä kirjoitti...

SRO:n sivuilla oli ainakin sabluunatkin: Itse ainakin ilahduin, että sieltä pystyy tulostamaan, jos ei joskus postiluukusta tupsahda. Meillä kerran katosivat kokonaan. Käytiin sitten naapurilukiosta hakemassa kopio.

Kirlah kirjoitti...

Villasukka:
Kiva. Olen vähän kuulostellut sieltä täältä ja tullut siihen tulokseen, että monissa paikoissa on abipäivä kiva. Onhan meilläkin ollut paljon kivaa, ei sen puoleen, mutta se älytön sotkeminen rasittaa.

Äiskä: juu, yritinkin ihan ekaksi sukolin sivuilta, mutta minulla ovat kaikki salasanat hävinneet, ja ilmeisesti joskus olen kirjautunut ikivanhalla sähköpostilla, koska nyt ei tuottanut mitään tulosta.

Ruotsinopettajien sivustolta en liioin löytänyt, ilmeisesti nekin salasanan takana. Sinne en ole salasanoja koskaan saanutkaan, enkä näköjään ole postituslistoilla, vaikka elämässäni olen useitakin kertoja sähköpostini sinne antanut. Kaikkia satoja salasanoja joka paikkaan pitäisi näköjään päivitellä vähän väliä.

abitreeneissähän on tietysti myös vastaukset, mutta sablona olisi kivempi, sillä muuten on vaikea tarkistaa ja ainakin minulla tulee virheitä helposti.