sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pitäisikö tehdä tästäkin tapa

 Joku kyseli, mitä teimme uutena vuotena. Ja kun kerroin, että oli pohjalaisia vieraita, oli se kysyjän mielestä ihan OK uudenvuodenviettotapa, mutta kun kuuli, että olemme juosseet pitkin metsiä, vähän suu venähti. Eihän se ole mikään juhlapyhien viettotapa. Silloinhan kuuluu valvoa (hui kauhistus), syödä perunasalaattia ja nakkeja (yäk), ryypätä (hirvittävää), ampua raketteja (kääk) ja maata krapulaisena (hyi).

Ei tarvinnut minun hankkia itsetehtyä krapulaa, sillä ihan oli kurja olo muutenkin sen ihme sairauden takia. En ole vieläkään ihan terve, mutta kirjoittelen siitä joskus toiste, jos antaa aihetta mainita asiasta.
Mutta arvatkaas miten suu venähti kysyjällä, kun kerroin, mitä vielä teimme. Pingotimme kaksi päivää neulottuja liinoja. Sisareni toi minulle tärkättäväksi ja pingotettavaksi valtavat liinansa, sillä hänellä ei ole itsellä tarpeeksi suurta lautaa. Siinä meni sitten samalla minun omatkin pestyt ja ryppyiset liinat. Aina aamuisin ja iltaisin irrotimme kuivuneet liinat ja pingotimme uudet. Eipä ole ennen tullut uutta vuotta näin vietetyksi, mutta ei kai sillä mitään väliä ole, milloin ja mitä me omassa keittiössämme teemme.

12 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kirlah,
Totta, ei tarvii tehdä yäk-asioita vain tavan vuoksi! Ihanaa saada tehdä jotain kivaa, kuten pingottaa liinoja. En muuten ole koskaan tullut ajatelleeksi, että niin voi tehdä. Aina sitä uutta oppii!

Rosina kirjoitti...

Teillä oli mukava uudenvuodenvietto!
Mikä sen parempaa, kuin ulkoilla kauniissa luonnossa. Tuo pingotuskin kuullostaa järkevältä.
Sittenhän ei tarvitse arkena pingottaa!:))

♥ Hannele kirjoitti...

niin voi juhlimiset erota

aikatherine kirjoitti...

Wau! Mun täytyy kai myös naulata liinat pöytään kiinni, kun lapsenlapset kiskoo niitä alas;))DDD
Painot reunoissa ei ole auttaneet.

Ja hurraa huuto terveelle elämälle;))DDD
Totta puhen en ole ikinä edes tiennyt miten noita pitsiliinoja oikastaan. Ei minulla niitä kyllä olekkaan kuin pari pientä. Olen prässännyt ne kosteana. Ihanata vuoden jatkumoa!

Pau kirjoitti...

Hienoa, juuri näin! Normit vuosijuhlissa voi kyseenalaistaa ja tehdä asioita omalla tavallaan, joka hyväksi tuntuu.

Enpä olekana pitkään aikaan ehättänyt lueskella blogiasi, mutta kaikkea hyvää alkaneelle uudelle vuodelle!

Kirlah kirjoitti...

Sirkka ja aikatherine:
Nämä neulotut pitsiliinat kuuluu todellakin pesun jälkeen tärkätä ja sitten pingottaa, muuten ei tule hyvä. Usein näkee ihmisillä kauhean ryppyisiä neulottuja liinoja, joita on yritetty silittää, mutta se ei oikein onnistu, jäävät rumiksi. Isot on naulattava ruostumattomilla nauloilla, pienet menee vaikka styroksille nuppineuloilla.
Tärkiksi käy vikka mikä: valmis tärkki kaupasta tai sokerivesi tai esim. perunajauhoilla keitetty "kiisseli". Itse teen tapettiliisterin, johon kastan liinat. Mummolta opittu tapa.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: hih, ainoastaan ehkä jouluna en alkaisi kaivaa työvehkeitä esiin!

Hannele: niin, onhan noita uusiavuosia tullut juhlituksi oikein olankin takaa tähän ikään mennessä. Mutta kai aika aikaansa kutakin.

Pau: eihän tämä blogi minnekään katoa, vaikka harvemminkin lueskelee. Minäkin lueskelen ihmisten blogeja joskus kerralla enemmän.

Hyasintti Puketti kirjoitti...

Totaalisen samaa mieltä! Vuosi vaihtuu ihan issekseen...
Kirlah: olisiko mahdollista saada "tilattua" blogitekstisi? Löysin tänne sattumalta ja olen hihkunut aivan innoissani..

Mustaleski kirjoitti...

Hieno tapa viettää uutta vuotta, itse olin aattona kipeä mutta silti salkoja laiteltiin ja tuleja sytyteltiin. Olikohan sinullakin sisälmykset kipeinä kuten minulla:)

Kirlah kirjoitti...

Hyasintti Puketti: tervetuloa Hyasintti! Blogini oikeassa reunassa on kohta, jossa lukee: Tilaa. Luulen että sieltä onnistuisi tilaaminen.
Ja eiköhän tilaaminen onnistu niinkin, että liittää blogiin itsensä lukijaksi. Sitenhän pääsee lukemaan blogia omasta hallintapaneelistaan. Ja onhan tämä Blogilistallakin...

Mustaleski: voi kurjuus, olemme sitten molemmat olleet kipeinä. Sisuskaluthan ne reistaavat...

Vallaton kirjoitti...

Onko tuo pingotuspöytä kokoontaitettava säilytystä varten? Näyttää aika tuhdilta. Painava?

Kirlah kirjoitti...

Vallaton: se on todella tuhti, miehet kun pääsevät asialle ;)
Alla on todellakin jalat kiinnitettyinä saranoilla, joten sen voi taittaa kokoon. Ja autotallista sen voi tuoda pyörittämällä.